Nima Splita do Splita

Na Poljudu nakon jedne pobjede već razmišljaju o napadu na naslov prvaka!

P. N.

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Poslije pobjede igrači su dugo slavili sa navijačlma, euforija je ponovno zahvatila navijače



SPLIT Nakon točno 2813 dana Hajduk je u prvenstvoj utakmici pobijedio Rijeku sa uvjerljivih 4:0. Bila je to najbolja utakmica Splićane ove sezone; Sa druge strane Riječani su bili neprepoznatljivi, bez ideje, očajni… Njihova prezentacija je bila negledljiva čemu je djelomično kumovao trener Igor Bišćan svojom odlukom da jedinog kreatora u momčadi Pavičića ostavi na klupi, a od prve minute na travnjak pošalje napadača Čolaka koje je zbog ozlijede dugo bio izvan stroja. To su ipak problemi Bišćana. Bijeli su zasluženo pobijedili, na kraju je razlika mogao biti uvjerljivija. U početnih 16. minuta Jurić je u drugoj minuti zabio prvi gol za domaćine, potom je pogodio stativu i gredu. Bio je uvjerljivo najbolji igrač susreta. Zgoditak na otvaranju usmjerio je daljnji tijek susreta, goste je odveo na sporedni kolosijek sa kojeg se nisu uspjeli vratiti do kraja Jadranskog derbija.


Trener Oreščanin položeni je prvi veliki test na najbolji način je iskoristio je potencijale igračkog kadra, „probudio“ Jurića i Gyurcsa, najskuplji hajdukovac Caktaš još je jednom potvrdio koliko je važan za ekipu. Mnogi su se iznenadili kada su vidjeli da u prvoj jedanaestorici nema Palaverse, no Oreščanin očigledno više vjeruje Juriću i Hamzi, koji su mu se na najbolji način odužili na ukazanom povjerenju, prvi je bio igrač utakmice, drugi je napokon uz dobru igru zabio prvi prvenstvenin zgoditak u dosadašnjem tijeku prvenstva. Hajdukova momčad ima glavu i rep, stručni stožer zna točno kako ekipa najbolje funkcionira. Bila je to najbolja prezentacija bijelih dosadašnjeg dijela sezone, no daleko je to od onoga što navijači očekuju od svojih ljubimaca.


Dvoboj sa Rijekom čini se razriješio je neke dvojbe u svlačionici, trener Oreščanin čini se da je „otpisao“ Ivanovskog i Delića koji nisu bili niti na klupi za pričuve. Prvi se malo naigrao kod aktualnog trenera, drugi ne udovoljava kriterijima kojeg od njega traži stručni stožer. Poslije pobjede igrači su dugo slavili sa navijačlma, euforija je ponovno zahvatila navijače. I sam Oreščanin koji pažljivo bira svaku riječ, rečenicu na upit novinara može li se ovakav Hajduk uz poneko pojačanje naredne boriti za prvaka poslao je optimističnu poruku:




– Mi se nadamo. Ovo su jako dobra iskustva, mi smo uvjereni da se ovakva situacija u kojoj smo bili više neće ponoviti…


Hajduk je posljednji puta osvojio titulu prvaka 2005. godine.