Disciplinske mjere

NOVI UDARAC ZA HAJDUK Torcidno neprimjereno skandiranje i baklje ispraznile Poljud na dvije utakmice

Portal Novilist.hr

Torcida u svojem elementu/Foto PIXSELL

Torcida u svojem elementu/Foto PIXSELL



ZAGREB Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavi službenih osoba s utakmica 25. kola HT Prve lige. 


Ardian Ismajli, igrač HNK Hajduk zbog isključenja na utakmici Hajduk – Dinamo (dvije opomene) kažnjen je jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.


Na utakmici Hajduk – Dinamo u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje oko 150 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 69.-72. minute kada je upaljeno preko 100 pirotehničkih naprava pri čemu su 64 baklje ubačene na tartan stazu ispred sjeverne tribine. Sudac utakmice u 14. i 69. minuti morao je prekidati igru u ukupnom trajanju od 3 minute zbog ubačenih baklji u teren za igru. Također, u 12. i 30. minuti  utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem dvije slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 40.000 kuna.




Zbog upaljene dvije baklje i jedne dimne kutije od strane pripadnika navijačke skupine BBB na istoj utakmici GNK Dinamo je kažnjen novčanim iznosom od 5.000 kuna.


Sportski direktor NK Osijek Alen Petrović i djelatnik kluba Marin Skender, kažnjeni su ukorom zbog ulaska u tehnički prostor i prigovaranja sucima po završetku prvog poluvremena utakmice Istra 1961 – Osijek.


NK Varaždin mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a na utakmici Varaždin – Gorica (5 opomenutih igrača).