Rekacije na ždrijeb

NENAD BJELICA: Viktorija je favorit, ali možemo proći dalje

P. N.

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Za uzvrat očekujemo pun Maksimir. Možemo se nositi s njima, ali trebat će puno truda i rada do tad da bismo ih uspjeli pobijediti - kaže trener Dinama



ZAGREB U Maksimiru  su djelomično zadovoljni ishodom ždrijeba šesnaestine finala Europske lige koji im je donio dva susreta protiv češke Viktorije Plzen.


– Mislim da je moglo biti bolje, ali i gore – rekao je Nenad Bjelica nakon ždrijeba za klupske internet stranice. – Ovo je ekipa koja je ispala iz Lige prvaka, ali igrali su Ligu prvaka i zaslužuju apsolutni respekt. Malo znam o njima, imaju dosta čeških igrača, koliko znam, ali mislim da mi svakako imamo šanse. Možda su oni neki lagani favoriti, ali vjerujem da ih možemo proći.


Je li ovo najgori ždrijeb – jaki protivnik, koji možda nije najatraktivniji mogući?




– Viktoria je težak protivnik, pobijedili su Romu i CSKA, osvojili 7 bodova u grupnoj fazi Lige prvaka. Idealan protivnik sigurno nisu, ali mislim da će biti atraktivni za navijače. Bit će to putovanje na kojem će biti dosta naših navijača, a za uzvrat očekujemo pun Maksimir. Možemo se nositi s njima, ali trebat će puno truda i rada do tad da bismo ih uspjeli pobijediti.


Koliko oni znaju o Dinamu?


– Imat ćemo dva mjeseca da se obostrano upoznamo. Sigurno će se i oni dobro pripremiti za nas, ako i ne znaju puno. Pogledat ćemo njihove pripreme i pokušati dobiti sve informacije kako bismo se što bolje pripremili. Nemamo još nikoga u Češkoj tko bi nas informirao, rano je, ali sigurno ćemo biti maksimalno upoznati. Što se tiče njihovog trenera, ne znam puno, znam da je uspješan trener. Prvak je s Plzenom u jakoj konkurenciji čeških klubova, sigurno radi dobar posao. Treba mu čestitati na tome, a nadam se da će nakon ove dvije utakmice on čestitati nama.


Proljeće nakon 49 godina? Jesu li igrači svjesni?


– Svjesni su igrači, ali premalo smo imali vremena za uživanje svih tih naših uspjeha. Imali smo derbi za kraj polusezone, odigrali smo 33 službene utakmice i bili pod pritiskom cijelu polusezonu. Imaju sada tri tjedna odmora, i sigurno će svi shvatiti što su postigli. Ne želimo stati s ovime, želimo nastaviti na proljeće s uspjesima u svim natjecanjima, prvenstvo, Kup i Europa liga.


Moguća pojačanja u zimskom prijelaznom roku?


– Ne želim nikoga novog dovesti. Ako svi ostanu na broju, bit će super. Možda bude neko pojačanje, ali nemam posebnih želja osim da ostanemo na okupu. Ako nas netko i napusti iz trenutnog kadra, pokušat ćemo mu naći zamjenu. Imamo na svakoj poziciji listu interesantnih igrača – rekao je Bjelica.