Izbor za predsjednika HNS-a

NA POMOLU NOVA KOALICIJA Šimić i Kustić zajedno protiv Davora Šukera?

Ivana Vaupotić

Dario Šimić, Marijan Kustić i Davor Šuker / Foto: Novi list, Pixsell

Dario Šimić, Marijan Kustić i Davor Šuker / Foto: Novi list, Pixsell

Šimić i Kustić zajedno protiv Davora Šukera?I Šimić i Kustić povode se matematikom: zajedničkim snagama kandidatura postaje legitimna, a ostaje još dovoljno vremena za završna lobiranja. Za pobjedu je potrebno skupiti 30 glasova



 Iako zvuči pomalo neočekivano, nogometnim kuloarima kruži vijest da Dario Šimić i Marijan Kustić dogovaraju koaliciju uoči predstojeće Izborne skupštine Hrvatskog nogometnog saveza 22. prosinca u Zagrebu. Bez obzira na to što je Marijan Kustić minule subote javno rekao da odustaje od kandidature, a u utrci za predsjednika krovne organizacije hrvatskog nogometa kao kandidati ostali samo Davor Šuker i Dario Šimić, stvari se očito mijenjaju.


Priča ima logiku: da bi Šimićeva kandidatura postala »pravomoćna« nedostaju mu potpisi podrške barem osam županijskih saveza, a njega je do sada javno podržao samo Nogometni savez Splitsko-dalmatinske županije. Kao čovjek »iznutra« i aktualni dopredsjednik HNS-a sa zamrznutim statusom, Kustić je predsjedničke ambicije gajio na načelnoj podršci barem deset županijskih saveza, ali je od kandidature odustao, očito procijenivši da na prosinačkoj Izbornoj skupštini ipak ne bi dobio potrebu većinu.


I Šimić i Kustić u novim okolnostima povode se matematikom: zajedničkim snagama kandidatura postaje legitimna, a do početka Skupštine ostaje još dovoljno vremena za završna lobiranja. Za pobjedu je potrebno skupiti 30 glasova, što nije nemoguće.




Eventualni partnerski odnos Šimića i Kustića čini se kao idealna simbioza u prebrojavanju odnosa snaga na hrvatskoj nogometnoj sceni. Šimić ima deklarativnu podršku hrvatske javnosti, a Kustić delegata u Skupštini željnih promjena.


U eventualnoj zajedničkoj kampanji ostaje jedino sporno tko će biti predsjednički kandidat, iako bi prema logici stvari to trebao biti onaj koji je sposoban osigurati veći broj glasova. U ovom slučaju – Kustić.