Bjeličino otkriće

Mislav Oršić nije sudjelovao u samo jednoj akciji za gol Dinama u Ligi prvaka

Ivana Vaupotić

Dani Olmo, Mislav Oršić i Marin Leovac/Foto Arhiva NL

Dani Olmo, Mislav Oršić i Marin Leovac/Foto Arhiva NL



ZAGREB  Iako je Dinamo pod vodstvom Nenada Bjelice pružao odlične partije pod okriljem Europske lige u prošloj sezoni, rijetki su vjerovali da se sličan scenarij može ponoviti u Ligi prvaka. A modri ansasmbl je u prva tri nastupa među nogometnom elitom Starog kontinenta dokazao da nije zalutao među to društvo.


Izuzme li se Manchester City, koji je dimenzija više za većinu klubova na kugli zemaljskoj, više je nego jasno da je Dinamo u stanju parirati renomiranim suparnicima. Na kraju krajeva, to je potvrdio pobjedom nad Atalantom u Zagrebu (4:0) i remijem sa Šahtarom u Harkivu (2:2).


Kako to obično biva u takvim situacijama, svaki pozitivan rezultat iznjedri nekog junaka. Zapravo, u slučaju Dinamovog hoda kroz Ligu prvaka bolje je posegnuti za izrazom »prvi među jednakima« jer sve to ne bi bilo moguće bez doprinosa kompletne momčadi. Ovdje taj naslov pripada Mislavu Oršiću.




Naime, on nije izravno sudjelovao samo u jednoj akciji za gol u Ligi prvaka. Konkretnije, Atalantu je u Zagrebu načela bekovska koprodukcija asistenta Petra Stojanovića i strijelca Marina Leovca. Sve ostalo proteklo je u znaku 26-godišnjaka koji je djetinstvo i tinejdžerske godine proveo na Srednjacima i Malešnici.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU