Izbornik u neizvjesnosti

Mateu Kovačiću dijagnosticirana parcijalna ruptura tetive aduktora

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL



Hrvatskom nogometnom reprezentativcu i igraču Real Madrida Mateu Kovačiću u četvrtak je dijagnosticirana parcijalna ruptura tetive aduktora u desnoj natkoljenici, objavio je madridski klub na svom službenom internetskom portalu.


Kovačić je u srijedu bio u početnoj postavi momčadi aktualnog dvostrukog prvaka Europe u utakmici 1. kola Lige prvaka protiv ciparskog APOEL-a, ali je već u 25. minuti morao napustiti igru, jer je osjetio bol u desnoj natkoljenici.


Kovačić se već neko vrijeme žalio na bolove desnoj nozi, ali sve do četvrtka nije bio poznat točan uzrok boli, kad je pregledom u madridskoj sveučilišnoj bolnici “Sanitas la Moraleja” ustanovljena parcijalna ruptura.




U ovom trenutku nije poznato koliko će dugo Kovačić morati izbivati s terena, ali je prilično neizvjesno hoće li se moći staviti na raspolaganje izborniku Anti Čačiću za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za SP 2018. koje su na rasporedu 6. i 9. listopada, kad će Hrvatska prvo u Osijeku ugostiti Finsku, a potom gostovati u Ukrajini.