Španjolsko prvenstvo

Mario Budimir s dva gola i asistencijom za Mallorcu srušio Valenciju

Hina

Ante Budimir

Ante Budimir



PALMA DE MALLORCA Nogometaši Mallorce s uvjerljiih su 4:1 (3:0) pobijedili Valenciju u prvoj utakmici nedjeljnog programa 20. kola španjolskog prvenstva, a hrvatski napadač Ante Budimir bio je dvostruki strijelac i asistent pred domaćim navijačima. 


Mallorcu je u vodstvo doveo Raillo u 7. minuti. Za 2-0 je u 22. minuti Ante Budimir skrenuo loptu koju je prema golu uputio Rodriguez, da bi hrvatski napadač u 41. minuti sjajno iskoristio dodavanje Seville i sa 15-ak metara pogodio mrežu gostujuće momčadi za 3-0.


U 79. minuti Budimir je poslao povratnu loptu za Juniora koji je sa 20-ak metara pogodio donji desni kut vrata Valencije. Torres je u 82. minuti uspio samo ublažiti poraz gostiju, koji su od 51. minute igrali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Danija Pareja.




Mallorca se petom prvenstvenom pobjedom sa 18 bodova probila na 17. mjesto i pobjegla iz zone ispadanja, dok je Valencia sa 31 bodom ostala na sedmom mjestu. Vodeći Real ima 43 boda, tri više i utakmicu više od drugoplasirane Barcelone, koja od 21 sat ugošćuje Granadu.