Hajduk bez ikakve šanse

MISTER RESPECT Pogledajte sve pogreške sudaca koje su u finalu Kupa išle na Dinamov mlin

P. N.

Foto D. Javorović / PIXSELL

Foto D. Javorović / PIXSELL



Dinamo je jučer u finalu kupa u Vinkovcima svladao Hajduk pogotkom Gavranovića. Napadač modrih poslije utakmice je izjavio da je bilo nekih grešaka sudaca, ali da se Splićani na to ne bi trebali vaditi.


No o kakvim se greškama radi i u kojoj su mjeri usmjerili tijek ove utakmice, pojasnio je već sinoć Mateo Beusan. 


Prvo, u 13. minuti u prvoj velikoj šansi za Soudanija kojem je udarac obranio Stipica, nije suđeno očigledno zaleđe. Potom je sudac u 22. minuti sudio zaleđe Saidu koji je išao sam prema Zagorcu. Situacija je to u kojoj zaleđa nedvojbeno nije bilo, a još je posljednji igrač Dinama koji je srušio napadača Hajduka zbog prekršaja trebao dobiti crveni karton.




– Pomoćnik Križarić signalizirao je zaleđe, o kojem nema govora! Ni jedan dio tijela nije bio ispred braniča! A ako je u liniji s braničem, sudac ga mora pustiti. Dalje u akciji, Perić je faulirao Saida i morao dobiti crveni karton! Hajduk je jako oštećen, rekao je Beusan.


Sljedeća greška bila je samo sedam minuta kasnije kad je sudac propustio svirati čisti jedanaesterac za Hajduk, kad je Stojanović u kaznenom prostoru faulirao Gyurcsa. Umjesto toga, napadač Bijelih je dobio žuti karton – zbog simuliranja. Beusan kaže kako je bila riječ o direktnom udarcu u vrh kopačke i čistom penalu.


Naposlijetku, Gavranović je u 81. minuti imao još jednu veliu šansu preko Gavranovića koji je pucao glavom pored gola. Naravno, nije svirano zaleđe.


Sve pogreške koje su Dinamu direktno donijele Rabuzinovo sunce može pogledati u sljedećem videu.