Vijesti iz Bergama

MARIO PAŠALIĆ: Zbog pojave koronavirusa u Valenciji produžena nam je karantena za sedam dana

Marko Cvijanović

Mario Pašalić i Ezequielu Garay/Foto PIXSEL/Foto REUTERS

Mario Pašalić i Ezequielu Garay/Foto PIXSEL/Foto REUTERS

S obzirom na vijesti iz Valencije, karantena nam se produljuje na još tjedan dana od dana kad smo igrali utakmicu tako da bude četrnaest dana - kaže Mario Pašalić



RIJEKA Trojica igrača Valencije pozitivna su na koronavirus! Riječ je o Ezequielu Garayju, Eliaquim Mangali i Joséu Luisu Gayi.


– Jasno je da sam 2020. godinu loše počeo. Bio sam pozitivan na koronavirus, osjećam se jako dobro i sada mi samo preostaje slušati upute zdravstvenog osoblja. Trenutno sam izoliran – priopćio je Garay putem Instagrama.


U Španjolskoj su zabilježena 6.392 slučaja koronavirusa čime je ta zemlja druga u Europi po broju oboljelih nakon Italije. Španjolsko nogometno prvenstvo prekinuto je u četvrtak na dva tjedna uz mogućnost produženja mjere, pozitivan na koronavirus je i brazilski napadač drugoligaša Elchea Jonathas.




Vijest o zaraženim prvotimcima Valencije ozbiljno je pogodila igrače i vodstvo Atalante, koji su minulog utorka na praznoj Mestalli igrali s Valencijom uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka. Naravno da su u Atalanti svi u karanteni.


– U karantenu smo stavljeni već od srijede, dan poslije utakmice i to na par dana, zbog same situacije u Bergamu, kao što sam već rekao. S obzirom na vijesti iz Valencije, karantena nam se samo produljuje na još tjedan dana od dana kad smo igrali utakmicu tako da bude četrnaest dana, kako je uobičajeno – poručuje hrvatski reprezentativac u redovima Atalante, Mario Pašalić.


Uzgred, među zaraženima je i predsjednik Švicarskog nogometnog saveza, Dominique Blanc, koji je također u samoizolaciji.


– Osjećam se dosta dobro, imam samo blagu prehladu – rekao je sedamdesetogodišnji Blanc koji je podvrgnuo testu nakon što je osjećao grlobolju i blagi kašalj. Uredi u Švicarskom nogometnom savezu istog trenutka su zatvoreni, a svi koji su bili u kontaktu s Blancom moraju se javiti liječniku. Blanc je, poput svih ostalih predsjednika saveza, boravio 3. ožujka na Kongresu UEFA-e u Amsterdamu.


Podsjetnika radi, po dolasku s istog happeninga zaraza je potvrđena i predsjedniku Nogometnog saveza Srbije, Siniši Kokezi, a delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, koja je također boravila u Amsterdamu, odlučila je iz predostrožnosti do daljnjega smanjiti društvene kontakte na najmanju moguću mjeru. U delegaciji HNS-a bili su predsjednik HNS-a Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić, direktor Damir Vrbanović, glasnogovornik Tomislav Pacak i voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.