Ipak se igra...

Lokomotiva i Dinamo remizirali na otvaranju “kružić-križić” prvenstva

Ivana Vaupotić



ZAGREB Pandemija koronavirusa privremeno je paralizirala nogomet, no zagrebački prvoligaši nisu klonuli duhom. Štoviše, Dinamo i Lokomotiva promiču odgovorno ponašanje preko društvenih mreža podsjećaju ljude da poštuju preporuke nadležnih organa i ne napuštaju svoje domove, objavljujući kratke snimke svojih nogometaša, koji u svojim domovima krate vrijeme tehniciranjem.


U skladu s preporukom Središnjeg državnog ureda za sport i aktualnom situacijom u Hrvatskoj, oba kluba su prekinula sve trenažne procese svih dobnih kategorija. Mlađi će biti na prisilnom odmoru barem do kraja ožujka, a igrači seniorskih momčadi dobili su individualne programe za održavanje fiičke spreme, koje mogu prakticirati unutar svoja četiri zida, s time da je svima njima rečeno da iz preventivnih razloga ne napuštaju Hrvatsku.


Aktivni su jedino klupski uredi, i to na minimumu zaposlenika potrebnom za normalno funkcioniranje, što će reći da se većina tekućih stvari odrađuju iz domova. U međuvremenu, pak, administratori društvenih mreža zagrebačkih prvoligaša igraju »gradske derbije« u igri križić-kružić. U debitantskom nastupu Lokomotiva je izvukla remi, iako je Dinamo imao prednost prvog poteza.