Trećeligaški lider

LOPAC: Bio bih zadovoljan i s kojim bodom manje!

Ivan Volarić

Tomislav Lopac/V. KARUZA

Tomislav Lopac/V. KARUZA

nao sam da imamo kvalitetu u momčadi i da će to biti ovako, pogotovo dok se ne odvrte ozljede i kartoni, a kada se još pritom uzme u obzir da smo u prvih pet kola imali tri utakmice kući. Potajno sam se nadao ovim rezultatima - kaže Lopac



RIJEKA Nogometaši Krka ostvarili su prošle nedjelje na gostovanju kod Španskog i petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu na otvaranju nove sezone. Krk je trećeligaški lider sa 15 bodova, ima dva boda više od drugoga Orijenta 1919 i tri boda više od trećega Vinogradara koji ima utakmicu manje.


– Kada god dobiješ u gostima onda je to OK, a pogotovo u ovako izjednačenoj ligi gdje je svaki bod važan, a kamoli ne pobjeda – govori Tomislav Lopac, trener Krka. – Pobjeda je još vrijednija ako se zna da smo do nje došli bez dva važna igrača, Kurolta i Brdara. Njih dvojica su od naših 13 golova zabili deset! Bez obzira na golove i asistencije, oni su jako bitni za našu igru. Međutim, oni igrači koji su ih zamijenili učinili su to na pravi način i gotovo se nije osjetilo da ih nema, iako naravno da bi bilo što bolje da budu s nama. Čekamo ih kao ozebli sunce!


Brdar i Kurolt


Razloga je nekoliko. Između ostaloga jer su pred Bodulima, pored prvenstvenih, i obveze u Kupu, a posebno je važna domaća utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske protiv Cibalije 26. rujna. Krčani s utakmicom protiv Kurilovca iduće subote ulaze u europski ritam: srijeda – subota – srijeda!




– Ja kažem engleski ritam! Imamo sada dvije domaće prvenstvene utakmice i nadam se da ćemo nastaviti niz pobjeda ili makar neporaženosti. Imamo dobru priliku namaknuti dobru zimnicu. A tu je i utakmica s Cibalijom u Kupu. Bez obzira na to što je Cibalija trenutno trećeligaš, prvi su u svojoj skupini, a ostalo im je nekoliko prvoligaških igrača.


Cibalia


Dakle, najljepše bi bilo da se u srijedu 26. rujna na stadionu Josip Pepi Uravić sastanu dva trećeligaška lidera, zapadne i istočne skupine, za što će Bodulima vjerojatno trebati šest uzastopna pobjeda, doma nad Kurilovcem ove subote.


– Nadam se da će biti tako! – nastavlja trener Krka, kojega nije toliko iznenadio dobar prvenstveni start koliko se možda mislilo.


– Znao sam da imamo kvalitetu u momčadi i da će to biti ovako, pogotovo dok se ne odvrte ozljede i kartoni, a kada se još pritom uzme u obzir da smo u prvih pet kola imali tri utakmice kući. Potajno sam se nadao ovim rezultatima, iako bismo i s kojim bodom manje svi bili zadovoljni – zaključio je Lopac.



 U 3. kolu nogometnog Kupa Primorsko-goranske županije Opatija je svladala Pomorac 1921 u Žuknici 2:0, dok je Cres u Baški bio bolji od Vihora 4:1. Grobničan je dobio Risnjak bez borbe 3:0, dok danas od 16.30 igraju Kraljevica – Krk i Omladinac – Naprijed, te od 17 sati Halubjan – Klana. Crikvenica – Orijent 1919 igrat će 25. rujna, a Borac – Vinodol 2. listopada.