Za Engleze spremni

Kockasti u Bjelovaru zaliječili šesticu uz Elchea

Ivana Vaupotić

Hrvatski reprezentativci i njihovi bjelovarski domaćini/D. KOVAČEVIĆ

Hrvatski reprezentativci i njihovi bjelovarski domaćini/D. KOVAČEVIĆ

Taj ružni poraz je iza nas, sada razmišljamo samo o onome što je pred nama. Nema potrebe razgovarati o tom gostovanju kod Španjolske. Svi znamo kakav je nogomet, svaka utakmica je nova prilika za dokazivanje. Sada se moramo maksimalno pripremiti za Engleze - rekao je Ivan Rakitić



BJELOVAR Nije tajna da svaki izlet hrvatske reprezentacije u mjesta koja ne zauzimaju puno prostora na nogometnoj mapi izaziva veliko zanimanje i oduševljenje. Tako je bilo i ovog utorka u Bjelovaru gdje su trupe Zlatka Dalića uveličale 110. obljetnicu postojanja istoimenog trećeligaša.


Suvišno je isticati da je utakmica imala revijalni karakter, što znači da nije ponudila previše u kontekstu skorašnjeg ogleda s Engleskom na Rujevici, u sklopu Lige nacija. Konačni rezultat s razlogom je bio u drugom planu, a najvažnije su bile dobre vibracije s tribina, koje su stručnom stožeru i igračima dale dodatnu dozu pozitive i samopouzdanja.


– Prije svega, najvažnije je da smo se opet okupili u reprezentaciji. Ljudi u Bjelovaru su nas prekrasno primili i hvala im na tome. Ovakve stvari puno nam znače uoči teške utakmice koja nas očekuje u petak – rekao je Ivan Rakitić koji je reprezentaciju izveo na teren s kapetanskom trakom oko ruke.




Naime, Luka Modrić samo se rastrčavao i nije ulazio u igru, a poštedu su dobili i Dejan Lovren i Ivan Santini. Izbornik ih je odlučio sačuvati za okršaj s Engleskom na Rujevici, gdje će atmosfera biti daleko od one u Bjelovaru.


– Na našu veliku žalost, opet moramo igrati pred praznim tribinama. Nije nam prvi put, ali nadam se da je zadnji – dodao je Rakitić.


Prema njegovim riječima, šestica iz Elchea je prošlo svršeno vrijeme.


– Ma to je gotovo. Taj ružni poraz je iza nas, sada razmišljamo samo o onome što je pred nama. Nema potrebe razgovarati o tom gostovanju kod Španjolske. Svi znamo kakav je nogomet, svaka utakmica je nova prilika za dokazivanje. Sada se moramo maksimalno pripremiti za Engleze – zaključio je veznjak »Barcelone«.


Dvoboj s »Bjelovarom« u prvi plan je izbacio Andreja Kramarića koji je u 68 minuta igre zabio pet golova. Istina, suparnik je bio nedorastao, ali svi koji su igrali nogomet znaju da takav učinak nije jednostavno dohvatiti niti na treningu.


– Slažem se da to nije lako, ali ova utakmica ipak je bila laganica za rođendan »Bjelovara«. Stvarno nam je bilo prekrasno igrati u ovakvom okruženju, i na tome moramo od srca zahvaliti našim domaćinima – rekao je Kramarić nakon golijade u Bjelovaru.


Za dva dana pred njim će na Rujevici biti nešto jača obrana satkana od igrača iz Premiershipa u kojem ubojiti centarfor svojevremeno nije uspio ostaviti dublji trag.


– Neizmjerno mi je žao što na toj utakmici neće biti naših navijača. Nadam se da ćemo biti na visokoj razini i da ćemo ponoviti uspjeh iz polufinala Svjetskog prvenstva – dodao je napadač »Hoffenheima«.


Iako je Zlatko Dalić u nekoliko navrata istaknuo da nastup u Ligi nacija predstavlja svojevrsnu selekciju uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo, svakome je jasno da dvoboj s Engleskom na Rujevici ima veliku težinu.


– Sigurno je da nam motiva ne nedostaje. U goste nam dolazi moćna reprezentacija i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju. Bit će to jako teška i zahtjevna utakmica – zaključio je Kramarić.



Gradski stadion. Gledatelja: 4.111. Sudac: Bruno Marić (Daruvar). Pomoćnici: Rođak Karšić (Kloštar Podravski), Loparac (Sladojevci). Strijelci: 0:1 Kramarić (4′), 0:2 Rakitić (8′), 0:3 Kramarić (20′), 0:4 Rebić (22′), 0:5 Livaja (37′), 0:6 Kramarić (38′), 0:7 T. Jedvaj (41′), 0:8 Kramarić (44′), 0:9 Badelj (62′), 0:10 Kramarić (67′), 0:11 Perišić (72′), 0:12 Perišić (73′), 0:13 Livaja (74′), 1:13 Mamić (82′), 1:14 Pašalić (83′), 1:15 Livaja (86′).


BJELOVAR: Lebović, M. Jedvaj, Vinicius, Rajić, Ostrman, Bošnjak, Kuprešak, Šantalab, Trupac, Atlija, Tominac (Još su igrali: Beljan, Legčević, Nreca, Đipalo, Dodik, Lučić, Pranjić, Blažić, Barešić, Nikšić, Mamić, Olić).


HRVATSKA: Livaković – Jedvaj, Mitrović, Vida, Pivarić – Badelj, Kovačić – Kramarić, Rakitić (od 31′ Pašalić), Pjaca – Rebić (od 31′ Livaja). Drugo poluvrijeme: Letica – Bartolec, Jedvaj, Milić, Pivarić – Badelj, Bradarić – Rog, Pašalić, Kramarić (od 68′ Perišić) – Livaja.