Odgođen zbog prosvjeda

Klubovi dogovorili novi datum: Odgođeni El Clasico održat će se 18. prosinca

Portal Novilist.hr

Zbog katalonskih prosvjeda El Clasico je morao biti odgođen/Foto REUTERS

Zbog katalonskih prosvjeda El Clasico je morao biti odgođen/Foto REUTERS



Barcelona i Real Madrid dogovorili su se kako će se odgođeni El Clasico odigrati 18. prosinca, prenose španjolski mediji. 


Zbog prosvjeda u Barceloni i sigurnosnih razloga Španjolski nogometni savez morao je odgoditi jedan od svjetski najgledanijih nogometnih susreta, koji se prvotno trebao održati 26. listopada na Camp Nou. Iz Barcelone su zatim predložili srijedu, 18. prosinca, što su Madriđani odmah i prihvatili. 


– Naša želja bila je igrati El Clasico na Camp Nou 26. listopada o čemu smo obavijestili Odbor. Klub ima apsolutno povjerenje u svoje članove i navijače čije je ponašanje uvijek bilo za primjer na Camp Nou. S obzirom na odluku Odbora da odgodi utakmicu i da dopušta klubovima da se sami dogovore oko novoga datuma, mi predlažemo 18. prosinca kao novi datum odigravanja utakmice – naveli su iz katalonskog kluba u službenom priopćenju. 




Ubrzo nakon njihova priopćenja javili su se i iz “kraljevskog kluba” – Real Madrid objavljuje kako je kao novi datum predložen 18. prosinca od strane oba kluba.