Zamjenski stadion

Kiša nagnala HNS na novi plan: Protiv Finske će se umjesto u Osijeku igrati u Rijeci?

Marko Cvijanović

Ilustracija Davor Kovačević

Ilustracija Davor Kovačević

Obilnim kišama ne nazire se kraj, a nogometni travnjaci su poplavljeni. Besprijekorni rujevički travnjak, koji je u više navrata bez ikakvih problema istrpio obilne količine padalina u uobičajeno kišnoj Rijeci, pritom je logičan izbor



RIJEKA Čelnici Hrvatskoga nogometnoga saveza razmatraju o mogućnosti promjene grada domaćina za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji, što se protiv Finske treba igrati 6. listopada u Osijeku!


Očito potaknuti lošim iskustvom tijekom posljednjeg domaćeg dvoboja s Kosovom, što je prekinut pa sutradan nastavljen zbog potopljenog maksimirskog travnjaka, u HNS-u razmišljaju za utakmicu prijaviti i Rijeku kao zamjenski stadion u slučaju da elementarne nepogode nastave svoj pohod Hrvatskom i u listopadu.


Stvar još uvijek nije odmakla dalje od glasnog razmišljanja, ali čelnici krovne organizacije hrvatskoga nogometa po svemu sudeći žele reprezentaciji omogućiti najbolje uvjete u prvoj od dviju (s Ukrajinom se igra u Kijevu 9. listopada) izlučnih utakmica za izravan plasman na svjetsku smotru i ne žele se dovesti u situaciju da odlazak u Rusiju zapne u osječkom blatu, ne umanjujući pritom trud vrijednih domaćina. Protiv prirode se katkad doista ne može.




Koliko god Osijek tradicionalno bio uspješan domaćin »kockastima«, pogotovo u razdoblju netrpeljivosti dijela hrvatske javnosti prema nogometnoj reprezentaciji, vremenske (ne)prilike u cijeloj zemlji na kraju ljeta ne nude svijetlu perspektivu. Poplavljeni nogometni travnjaci širom Hrvatske u posljednje vrijeme značajno otežavaju uvjete za igru, a obilnim kišama ne nazire se kraj. Besprijekorni rujevički travnjak, koji je u više navrata bez ikakvih problema istrpio obilne količine padalina u uobičajeno kišnoj Rijeci, pritom je logičan izbor! Tim više što »Rijeka« na istom neće igrati službenu utakmicu do 21. listopada.