Liga nacija

KRAJ NA RUJEVICI: Livaković i sreća spasili kockaste poraza od Engleza

P. N.

Luka Modrić/V. KARUZA

Luka Modrić/V. KARUZA



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je bez pogodaka protiv Engleske pred praznim rujevičkim tribinama u drugom susretu Lige nacija. Zbivanja na travnjaku najbolje su se uklopila u otužan dekor na tribinama.


Tišinu na stadionu povremeno su prekidali tek povici trenera i skupina od 30-ak engleskih navijača koji su iz obližnje šume pokušali pružiti potporu svojim ljubimcima.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ





Nogometno ne previše sadržajna utakmica ponudila je puno više u nastavku kada je Kane pogodio gredu, a Rashford propustio dvije velike prilike za Engleze. Hrvatsi igrači najbliže pogotku bili su u prvom poluvremenu kada je Kramarić tukao nakon ubačaja Pivarića.


Snimio Ivica TOMIĆ


Snimio Ivica TOMIĆ



Upravo ta činjenica najbolje oslikava igru “kockastih” koji se nisu uspjeli pobjedom oprati od španjolske šestice, ali su barem uspjeli sačuvali svoju mrežu uz dozu sreće i raspoloženog vratara Livakovića. Utakmica je još jednom potvrdila da svjetskih doprvacima ne leže prijateljske utakmice poput ove protiv Engleske koja je pritom odigrana u dekoru na razini pripremne utakmice u zimskoj ili ljetnoj stanci. 


90+4. minute: Kraj utakmice na Rujevici.


70. minuta: Rebić je pucao s 20 metara i zamalo promašio okvir gola.


56. minuta: Dvije velike prilike propustio je Rashford. Engleski napadač dvaput je izlazio ispred Livakovića koji je u obje situacije dobro reagirao.


50. minuta: Kane je pogodio gredu!


49. minuta: Perišić je otvorio nastavak udarcen, a Pickford kvalitetnom obranom.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


43. minuta: Henderson je izveo udarac iz kuta, Dier glavom dočekao ubačaj u visini prve vratnice i skrenuo loptu u suprotnu vratnicu. Sreća je spasila Livakovića.  


37. minuta: Prva prilika na utakmici. Pivarić je ubacio s lijeve strane, Rebić propustio loptu za Kramarića čiji ne pretjerano snažan udarac je iz lijevoga kuta izvukao Pickford.


30. minuta: Nema golova, a ni prilika na Rujevici.


24. minuta: Iz šume iznad sjeverne tribine dopire pjesma engleskih navijača koji pokušavaju zaviriti preko ograde i vidjeti barem dio utakmice.


20. minuta: Perišić je tukao na kornera, no lopta je zapela u bloku.


16. minuta: Igra se uglavnom između dva kaznena prostora bez prilika.


1. minuta: Počela je utakmica.



HRVATSKA – ENGLESKA 0:0


Stadion na Rujevici. Bez gledatelja. Sudac: Felix Brych (Njemačka). Žuti karton: Kovačić, Jedvaj (Hrvatska), Henderson, Stones, Sterling (Engleska).


HRVATSKA: Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić – Kovačić (od 73′ Badelj), Rakitić – Kramarić, Modrić, Perišić (od 69′ Pjaca) – Rebić (od 80′ Livaja).


ENGLESKA: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Chilwell – Henderson, Dier, Barkley – Sterling (od 77′ Sancho), Kane, Rashoford.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA