Wales vs. Hrvatska

KRAJ: Hrvatska je osvojila bod u Cardiffu, odluka o plasmanu past će na Rujevici protiv Slovačke

Portal Novilist.hr

Tin Jedvaj (Hrvatska) i Daniel James (Wales)/Foto REUTERS

Tin Jedvaj (Hrvatska) i Daniel James (Wales)/Foto REUTERS

 Izbornik Zlatko Dalić u Rijeci neće moći koristiti požutjele Vidu i Lovrena, a upitno je i zdrastveno stanje Luke Modrića.



CARDIFF Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do točke koja nudi potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo. Osvoje li tri boda na večerašnjem gostovanju kod Walesa u Cardiffu, Zlatko Dalić i njegovi štićenici pobjeći će suparnicima iz Skupine E na nedostižnih šesnaest bodova i osigurati cilj s početka ovog kvalifikacijskog ciklusa. Naravno, pri tome ne treba zaboraviti da još tri reprezentacije još uvijek gaje visoke ambicije. Zapravo, u ovom konkretnom slučaju bitna je samo jedna, i to ona koju s klupe vodi Ryan Giggs. Velšani će večeras od 20.45 sati tražiti pobjedu pod svaku cijenu jer im niti jedan drugi rezultat nikako ne odgovara. Samim time se može pretpostaviti da će dvoboj u Cardiffu ponuditi pregršt uzbuđenja.


– Imamo puno poštovanja za Wales. Pobijedili smo ih u Osijeku na početku kvalifikacija, ali tamo smo s njima imali dosta problema. Tu utakmicu smo teško dobili. Sada smo svjesni da njima igra samo pobjeda. Samim time, na njima je veliki pritisak. Mi moramo pokazati maksimalan respekt prema reprezentaciji Walesa i njenim navijačima jer igra se na njihovom terenu – poručuje iz Cardiffa Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske.


Kako bi osvježio momčad, Dalić je za ovo sučeljavanje najavio dva-tri nova igrača, u odnosu na splitski okršaj s Mađarima. Doduše, jednu svakako mora napraviti jer Marcelo Brozović, zbog žutih kartona, nema pravo nastupa u Cardiffu. 




Očekujemo službene sastave. 


Mađarska na poluvremenu 1:0 protiv Azerbajdžana. Zabio je Mihaly Korhut u 10. minuti utakmice. 


Stigli su sastavi. Izbornik Zlatko Dalić izvest će momčad bez Ivana Rakitića. Počinju Kovačić, Brelako i Vlašić.


Završila je utakmica u Mađarskoj. Mađari su svladali 1:0 Azerbajdžan pogotkom Korhuta iz prvoga poluvremena. Selekciji hrvatskog izbornika Nikole Jurčevića poništen je regularan pogodak za 1:1 u sučevoj nadoknadi vremena zbog igranja rukom kojega nije bilo. Igrač Azerbajdžana tijekom je ugurao loptu u mrežu.


90+8 minuta: Kraj utakmice. Hrvatska je osvojila bod u Walesu. Odluka o plasmanu na EURO-u prolongirana je za posljednji kvalifikacijski susret  protiv Slovačke na Rujevici. Izbornik Zlatko Dalić u toj utakmici neće moći računati na požutjele Vidu i Lovrena, a upitno je i zdrastveno stanje Luke Modrića.


89. minuta: Luka Modrić se ozljedio. Ušao je Milan Badelj.


63. minuta: Rebić je ušao umjesto Petkovića.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme u Cardiffu. Kovačić je ostao u svlačionici, očito zbog ozljede uoči pogotka Velšana. Ušao je Rakitić.


45.+3 minute: Kraj prvoga poluvremena u kojem je Hrvatska zaslužila više od onoga što pokazuje rezultat.


GOL!! Gareth Bale je u sučevoj nadoknadi vremena poravnao na 1:1. Hrvatski reprezentativci su uzaludno tražili prekršaj na Kovačiću. Zbog prigovora je požutio Lovren koji poput Vide preskače iduću utakmicu.


40. minuta: Hrvatski navijači, njih više od tisuću glasno bode kockaste koji bez većih problema drže gol prednosti.


13. minuta: Nova velika prilika za Hrvatsku. Perišić je tukao glavom na ubačaj Petkovića, a velški vratar izvukao loptu iz kuta u korner.


GOL!!! Nikola Vlašić je u 9. minuti zabio za 0:1. Asistirao je Bruno Petković, a najveći dio posla obavio Brekalo.


1. minuta: Počela je utakmica u Cardiffu.



WALES – HRVATSKA 1:1


Stadion Cardiff City. Gledatelja: 31.000. Sudac: Björn Kuipers (Nizozemska). Strijelci: 0:1 Vlašić (9′), 1:1 Bale (45′). Žuti karton: Modrić, Vida, Lovren, Petković (Hrvatska), Moore (Wales).


WALES: Hennessey, Davies, Rodon, Lockyer, Roberts, Allen, Ampadu (od 50′ Morrel), Bale, J. Williams (od 68′ Wilson), James, Moore


HRVATSKA: Livaković, Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić, Kovačić (od 46′ Rakitić), Modrić (od 89′ Badelj), Brekalo, Vlašić, Perišić, Petković (od 63′ Rebić).



 


Wales – Hrvatska       -1:1


Mađarska – Azerbajdžan       1:0


Hrvatska      7      4       2       1        11:6   14


Mađarska     7      4       0       3        8:9     12


Slovačka      6      3       1       2        10:8   10


Wales          6      2       2       2        6:6       8


Azerbajdžan 6      0       1       5       5:14       1


Sljedeće utakmice (16. studenog): Hrvatska – Slovačka, Azerbajdžan – Wales.