Ivica Sertić

KOPRIVNIČKI OPTIMIZAM Spremni za sva iskušenja koja donosi utakmica s Rijekom, želimo prekinuti Bišćanov niz

Ivana Vaupotić

Ivica Sertić/M. PRPIĆ/Foto Pixsell

Ivica Sertić/M. PRPIĆ/Foto Pixsell

Očekujem da pokažemo pravi gard u utakmici s ovako jakim suparnikom i pružimo dobru igru - kaže trener Belupa



KOPRIVNICA Prije odlaska na zimske blagdane nogometaše »Slaven Belupa« očekuje današnji dvoboj s »Rijekom« na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš, s time da koprivnički strateg Ivica Sertić vjeruje da je njegova momčad ispucala svoju kvotu nerezonskih poteza prošlog ponedjeljka, na gostovanju kod »Rudeša« u Kranjčevićevoj (1:1).


– Stvarno se ne bih vraćao na tu utakmicu. U ovom trenutku moramo biti koncentrirani isključivo na budućnost, a ne na ono što je iza nas. Naravno, temeljito smo pronalizirali sve detalje koji nisu bili dobri i radili smo korekcije kroz treninge. Utakmica s »Rudešom« sada je arhivirana i u našim mislima je samo »Rijeka« – kaže Sertić.


Taj ponedjeljak definitivno je bio jedan od onih dana kada nikome ništa ne ide onako kako bi trebalo. Zapravo, Koprivničani su odigrali korektno prvo i kriminalno drugo poluvrijeme, a bod su izvukli samo zahvaljujući fenomenalnom vrataru Ivanu Filipoviću. No, Sertić tvrdi da taj neplanirani rezultat nije poremetio ozračje u svlačionici.




– Otkako je ovaj stručni stožer preuzeo momčad, imamo odličnu atmosferu. Dečki su prava klapa i taj remi s »Rudešom« nije ih poljuljao. Daju sve od sebe na svakom treningu i spremni su za sva iskušenja koja donosi utakmica s »Rijekom« – tumači koprivnički šef struke.


Doduše, u Kranjčevićevoj se ipak dogodilo nešto o čemu u »Slaven Belupu« moraju voditi računa. Ozljeda zadnje lože iz stroja je izbacila iskusnog Stipu Bačelića-Grgića, a David Puclin dobio je crveni karton. Povrh toga, Roei Gordana napustio je igru zbog bolova u gležnju, što znači da je njegov nastup na današnjoj utakmici vrlo upitan.


– Imamo neku sliku o tome tko bi mogao zamijeniti igrače koji nam nedostaju zbog ozljeda i kartona. Na treninzima smo isprobavali razne opcije, ali još uvijek nisam donio konačnu odluku. To ću napraviti na dan utakmice – tvrdi Sertić, dodajući da njegova momčad ima dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu nadomjestiti izostanke.


Štoviše, trener »Belupa« vjeruje da riječka serija pobjeda može stati u Koprivnici.


– Očekujem da pokažemo pravi gard u utakmici s ovako jakim suparnikom i pružimo dobru igru. Uopće ne sumnjam da ćemo biti na potrebnoj razini, hrabri i agresivni u duelu. O »Rijeci« doista mislim sve najbolje, ali, ako smo se mogli dobro nositi s »Lokomotivom« i »Dinamom«, onda se i sada možemo suprotstaviti na odgovarajući način. Oni ne znaju za poraz od promjene trenera, a mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo prekinuti taj niz – zaključuje Sertić.