Svladali Kostariku

KOLAROV DONIO POBJEDU SRBIJI Iz slobodnog udarca sa 25 metara odlično pogodio ”rašlje”

Hina

Reuters

Reuters



U susretu 1. kola E skupine SP-a u nedjelju su u Samari nogometaši Srbije svladali Kostariku sa 1-0 (0-0). Srbija je do pobjede došla u 56. minuti iz prekida. Branič Aleksandar Kolarov je iz slobodnog udarca sa 25 metara odlično pogodio »rašlje«.


U siromašnom prvom poluvremenu obje reprezentacije imale su po jednu priliku. Prvo je u 12. minuti branič Kostarike Gonzalez, nakon kornera, iz blizine pucao glavom, ali je lopta otišla iznad gola.


Jedinu prigodu Srbija je imala u 27. minuti kada je Kolarov dugom loptom pronašao Sergeja Milinkovića-Savića, čiji je udarac sa 11 metara išao ravno u vratara Navasa.




Srbija je bolje krenula u nastavak i u 56. minuti je povela iz prekida. Branič Aleksandar Kolarov je iz slobodnog udarca sa 25 metara odlično pogodio »rašlje«.


Prehodno je u 51. minuti Mitrović propustio stopostotnu priliku. Mitrović je, nakon duplog pasa sa Milinkovićem-Savićem, izašao sam pred vratara Navasa, koji je odlično obranio njegov pokušaj.Imala je Srbija još dvije prigode da »podeblja« pobjedu. U 76. minuti Filip Kostić je loše reagirao, a u 87. Mitroviću je izbijena lopta u ključnom trenutku. Reprezentacija Kostarike, koja je bila najugodnije iznenađenje prošlog SP-a kada je stigla do četvrtfinala, u drugom poluvremenu nije stvorila niti jednu gol-šansu.U drugoj utakmici E skupine večeras u 20 sati u Rostovu na Donu sastaju se Brazil i Švicarska.

KOSTARIKA – SRBIJA 0-1


KOSTARIKA: Navas, Duarte, Acosta, Gonzalez, Gamboa, Borges, Guzman (Solera, 73), Calvo, Ruiz, Urena (Campbell 67), Venegas (Bolanos, 80).


SRBIJA: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Milivojević, Matić, Tadić (Rukavina, 83), Ljajić (Kostić, 70), Milinković-Savić, Mitrović (Prijović, 90).


STRIJELCI: 0-1 Kolarov (56).


SUDAC: Malang Diedhiou (Senegal)


STADION: Cosmos Arena


GLEDATELJA: 40.000