''Modri'' uoči derbija

Izraženi optimizam ”dinamovaca”; Pjaca: Ne damo vrh ljestvice

Ivana Vaupotić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



ZAGREB Početak ove godine »Dinamu« nije ponudio previše dobrih vijesti. »Modri« su tijekom zimskih priprema imali nevjerojatno puno pehova s ozljedama, a na otvaranju proljetnog dijela sezone mučili su se s »Interom« u četvrtfinalu Kupa (1:0) i »Zagrebom« u prvenstvu (2:1). Sada ih, pak, očekuje najveći izazov, u obliku dolaska »Rijeke« na stadion Maksimir.


– Iako smo imali dosta problema, ne mislim da taj derbi stiže prerano za nas. Na pripremama nas je stalno pratila nesreća, kao da su bile uklete. Izgubili smo Josipa Pivarića i Goncala do kraja sezone, a bilo je i jako puno sitnijih ozljeda koje su nam remetile planove. Međutim, uvjeren sam da ćemo nadoknaditi njihove izostanke i odigrati proljetni dio sezone na vrhunskoj razini – kaže Marko Pjaca, koji je sa procijenjenom tržišnom vrijednošću od 6,5 milijuna eura najskuplji igrač iz Maksimirske 128.


Mogu li se utakmice s »Interom« i »Zagrebom« gledati kao vjerodostojan pokazatelj trenutne forme »Dinama«?




– Mislim da ne. U Zaprešiću i u Kranjčevićevoj se igralo po jako teškim terenima, natopljenima kišom, a u takvim uvjetima nismo mogli pokazati sve što znamo i možemo. No, najvažnije je da smo ispunili ciljeve koji su postavljeni pred nas. Izborili smo plasman u polufinale Kupa i osvojili tri boda za ostanak na vrhu.


Smatrate li da će derbi biti druga priča?


– Teren na našem stadionu je izuzetno dobar i sigurno će biti povoljniji za igru, a za utakmicu s »Rijekom« nije potrebna posebna motivacija. Vjerujem da ćemo u nedjelju pokazati koliko vrijedimo. Prvenstvo smo otvorili pobjedom, a sada moramo nastaviti u istom ritmu. Naš cilj su dva trofeja. Ne zanima nas ništa manje od toga. Svima nam je jasno koliki je ulog u ovom derbiju. Pobijedimo li »Rijeku« u nedjelju, pobjeći ćemo im na pet bodova prednosti, a to nije malo u ovoj fazi sezone.


U zimskom prijelaznom roku »Rijeka« se osjetno pojačala i najavila juriš na naslov prvaka već ove sezone. Što mislite o tome?


– Smatram da je takav gard u duhu sporta. Iza »Dinama« je deset uzastopnih naslova prvaka i normalno je da nas žele skinuti s vrha. Mi im to nećemo dozvoliti, dat ćemo sve od sebe da obranimo naslov prvaka i osvajača Kupa. Istina je da »Rijeka« ima odličnu momčad, možda i najbolju u zadnje vrijeme. Međutim, ja vjerujem da smo mi još uvijek kvalitetniji od njih. Sada to moramo potvrditi i na terenu.


Kako vam izgleda momčad »Rijeke« za proljetni dio sezone?


– U ovom prijelaznom roku doveli su dosta dobrih igrača, ali za mene je njihova udarna igla i dalje Marin Tomasov. Čovjek je cijelu jesen odigrao u odličnoj formi i vukao je momčad kada ostalima nije išlo. Sada imaju i Marija Gavranovića, koji je kvalitetan nogometaš, ali, koliko znam, imao je dosta problema s ozljedama. Tek je stigao u »Rijeku« i moglo bi mu trebati vremena da se prilagodi novoj sredini.