Evociranje uspomena

IGOR MUSA: Super je doći na Kantridu, svi znamo koliko je taj stadion pružio klubu i gradu

Denis Frančišković

Igor Musa/Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

Igor Musa/Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

Prije godinu dana imali smo super utakmicu i druženje u Mostaru te smo uspostavili stvarno lijep kontakt. Nadamo se da ćemo to prakticirati barem jednom godišnje - kaže bivši igrač Rijeke koji je nastupio na Kantridi u dresu Zrinjskog



RIJEKA Uoči središnje utakmice na glavnom travnjaku, odigravao se i jedan susret na umjetnoj travi Kantride. Na djelu su bili stari majstori Rijeke i Zrinjskog u svom već trećem međusobnom susretu. Riječani su bili puno rapoloženiji, predvođeni Kristijanom Čavalom zabili su osam golova, Igor Musa jedini za Mostarce. No, s nekoliko dobrih poteza, udaraca i uvijek najtežih jednostavnih proigravanja pokazao je dio svog znanja.


– Super je doći na Kantridu. Bude se stari osjećaji i sjećanja. Drago mi je zbog svega ovoga. Znamo što je sve ovaj stadion pružio klubu i gradu – ustvrdio je Musa dok su se znatiželjnici željeli dokopati dresa Zrinjskog. – Prije godinu dana imali smo super utakmicu i druženje u Mostaru te smo uspostavili stvarno lijep kontakt. Nadamo se da ćemo to prakticirati barem jednom godišnje.


Naravno, Musa prati HNL i sve što se događa i oko Rijeke.




– Rijeka je upala u pozitivan kontinuitet rezultata, ima dobru bazu i temelje te svake godine poluči respektabilan plasman. Drago mi je i vrlo pozitivno što Rijeka uvijek teži boljem. To je motor koji gura klub prema naprijed. Liga je sve bolja i izjednačenija što je također jako dobro. To se odražava i na sveukupni hrvatski nogomet, posebno kvalitetu pojedinaca jer plasiramo dosta igrača u inozemstvo – dodaje Musa.


Musine veze s nogometom su neraskidive…


– Zrinjski? Malo smo upali u krizu. A to je danak Europe. Malo zaostajemo bodovno, ali vjerujem da će se momčad brzo vratiti u formu. Po meni Zrinjski ima najbolju momčad u ligi, četiri godine u nizu smo prvaci, imamo ukupno šest titula i konstantno smo u Europi. Imamo također dobre temelje. Uz Zrinjski sam uključen indirektno, malo radim s igračima, a dvije godine sam na televiziji BiH komentirao Ligu prvaka – zaključuje Musa.