Presica uoči Istre 1961

IGOR BIŠĆAN: Istra 1961 je bolja nego što to pokazuje broj osvojenih bodova, bit će teško doći do bodova…

Portal Novilist.hr

Domagoj Pavičić, Igor Bišćan i glasnogovornik Alen Fućak/D. FRANČIŠKOVIĆ

Domagoj Pavičić, Igor Bišćan i glasnogovornik Alen Fućak/D. FRANČIŠKOVIĆ

Imaju nekoliko jakih individualaca koji mogu napraviti probleme. Neki od njih ne igraju, a neki će igrati. Moramo biti spremni jer osim što igramo u gostima to je derbi utakmica koja uvijek nosi tenziju. Bit je jako teško doći do bodova, ali mi ćemo nastojati nastaviti pozitivan niz - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Trener Igor Bišćan i veznjak Domagoj Pavičić izašli su ispred novinara na Rujevici na presici uoči nedjeljnog susjedskog derbija protiv Istre 1961.


– Čeka nas stvarno zahtjevna utakmica u kojoj se nikako ne bi smjeli osvrtati na poziciju na ljestvici i broj osvojenih bodova. Gledao sam dosta Istrinih utakmica i realnost je da je Istra 1961 puno bolja od količine bodova koje je skupila. Imaju nekoliko jakih individualaca koji mogu napraviti probleme. Neki od njih ne igraju, a neki će igrati. Moramo biti spremni jer osim što igramo u gostima to je derbi utakmica koja uvijek nosi tenziju. Bit je jako teško doći do bodova, ali mi ćemo nastojati nastaviti pozitivan niz – rekao je Bišćan u uvodu.


Da li ste u svojim razmišljanjima standardizirali momčad kroz ove utakmice ili je još tražite?




– Rekao sam da još uvijek upoznajem dečke, borba za mjesta u momčadi je uvijek prisutna. To je stara i poznata stvar. Ne možemo reći da briljiramo, iako je posljednja utakmica bila jako dobra. Međutim, trebamo više ozbiljnih utakmica koji će dati pravu sliku. Svaka utakmica je novo dokazivanje za sve nas. Odabrat ću na temelju toga, mojega osjećaja, ali i onoga što vidim na treningu.


Mogu li Pavičić i Lončar igrati za pozicijama zadnjih vezni ako se s druge strane nalaze veznjaci poput primjerice Ademija?


– Treba se sjestiti kakvi su oni bili u njihovih godinama kada već spominjamo Ademija. Da bi bio Ademi treba puno napornog rata. Mislim da Lončar i Pavičić mogu tu igrati skupa, ali trebaju napraviti klik u glavi. Nikada nikoga ne bih stavio u poziciju i tražio od nekoga nešto za što mislim da nije sposoban.


Može li vas Rendulić iznenaditi, kao što je Istra 1961 iznenadila Matjaža Keka na Rujevici?


– Slažem se s vama! Tada su svi bili iznenađeni s onim što oni prikazali. Nakon toga napravili su probleme i Hajduku i Dinamu. I to ozbiljne probleme. Ako maksimalno ozbiljno shvatiš, ako na vrijeme ne zatvoriš prostore koje mogu iskoristiti svojom kvalitetom onda mogu napraviti probleme. Neće im igrati četiri ,pet igrača, šansu će dobiti neki drugi za koje ne možeš znati u kakvoj su formi – rekao je izmešu ostaloga trener Rijeke, koji za susret protiv Istre 1961 može računati na sve igrače osim ozlijeđenog Velkovskog.