Hrvatska U21

Gračan optimist unatoč svemu: “Možemo se nositi s Francuzima”

Hina

Nenad Gračan / Foto: Glas Istre

Nenad Gračan / Foto: Glas Istre



Možemo se nositi s kvalitetom Francuza i nastojat ćemo ostvariti dobar rezultat, kazao je izbornik U21 reprezentacije Nenad Gračan uoči utakmice s Francuskom u skupini C Europskog prvenstva u San Marinu.


Hrvatska U21 vrsta u prvoj je utakmici teško poražena od Rumunjske (1-4), a Francuska je bila bolja od Engleske (2-1) i to nakon što su gubili do 89. minute.


»U dvoboju s Engleskom vidjeli smo dobru Francusku, ali smo vidjeli i da se možemo nositi s njihovom kvalitetom. Moramo im biti blizu u bloku, zatvarati im koridore i bočne pozicije, gdje su najopasniji.




Sa sličnom su momčadi nastupili u našoj međusobnoj prijateljskoj utakmici i dobro ih poznajemo. Ipak, svaka utakmica nosi nešto svoje. Žao mi je što se Jonathan Bamba ozbiljno ozlijedio i što je za njega prvenstvo završeno. Kao igrač, i ja sam se slično ozlijedio i želim mu što brži oporavak. No, Francuzi imaju zaista široku bazu igrača i nama je najvažnije usredotočiti se na njihovu igru. Sigurno će ga zamijeniti netko sličnih karakteristika, imaju sjajne pojedince«, kazao je Gračan, koji će protiv Francuza biti bez ozlijeđenih Josipa Brekala i Filipa Benkovića.


»Josip Brekalo i Filip Benković neće biti u kadru za Francuze. Nadamo se da Brekala možda možemo vratiti za Engleze, otklonili smo sumnje oko težine ozljede. No, imamo i druge motivirane igrače, najvažnije je da budemo disciplinirani i homogeni, da shvatimo da talent nije dovoljan već da treba i čvrstine. Tek onda kvaliteta može doći do izražaja.«Hrvatska U-21 u petak igra svoju drugu utakmicu na europskoj smotri u Italiji i San Marinu, a s predstavnicima medija razgovarao je i Nikola Vlašić.

»Nisam nastupio na nadavnoj prijateljskoj utakmici, ali gledao sam je i vidio da smo igrali kompaktnu obranu te da je naš vratar imao nekoliko dobrih obrana. Želimo li izvući dobar rezultat, i ovoga će puta morati biti među najboljim igračima. Francuze pak krasi mnogo kvalitete na krilnim pozicijama«, kazao je strijelac zasad jedinog hrvatskog gola na EURU, koji je nedavno potpisao ugovor s moskovskim CSKA.


»CSKA je pravo mjesto za moj napredak kao igrača i jako dobra odluka za moju daljnju karijeru. Imam odličnog trenera i stručni stožer i mladu momčad. Ne slažem da mi je nužan bio odlazak u lige ‘petice’, CSKA je odličan poligon i uistinu me želi, što je također odigralo važnu ulogu«.


Utakmica Hrvatska – Francuska igra se u petak u 21 sat.