SP Rusija

Francuska golom Mbappea svladala Peru i postala već treća reprezentacija koja je izborila plasman dalje

Hina

Reuters

Reuters



U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Francuska je u Jekaterinburgu svladala Peru sa 1-0 (1-0) te tako izborila plasman u osminu finala kolo prije kraja natjecanja po skupinama.


Jedini pogodak na utakmici postigao je Kylian Mbappe u 34. minuti.


Nakon dva kola Francuska ima maksimalnih šest bodova, dva više od druge Danske, pet od treće Australije, dok je Peru ostao bez bodova, a samim time i bez izgleda za prolazak dalje.




Francuska je dobro otvorila dvoboj protiv Perua te je u prvih 15 minuta stvorila nekoliko izglednih prilika za pogodak. Nakon što udarci Griezmanna i Pogbe s distance nisu pronašli okvir gola, u 14. minuti u prilici se nakon udarca iz kuta našao stoper Varane, ali i njegov udarac glavom s pet metara pošao je pored vratnice. Prvi udarac u okvir gola uputio je Griezmann u 15. minuti nakon što mu je Giroud lijepo glavom spustio loptu, no udarac prvog francuskog napadačkog oružja Gallese je uspio odbiti nogom.


Ključnim razdobljem utakmice pokazalo se vrijeme između 31. i 33. minute. Prvo je Peru stvorio odličnu šansu za pogodak, no udarac njihova kapetana Guerrera sa sedam-osam metara Lloris je uspio obraniti da bi ih odmah stigla kazna na drugoj strani. Pogba je oteo loptu neopreznim Peruancima na 30-ak metara od njihova gola i uposlio Girouda, njegov udarac uspio je blokirati Rodriguez no lopta se odbila ravno pred Mbappea kojemu nije bilo teško pogoditi prazan gol za 1-0.Veliku priliku za povećanje francuske prednosti imao je lijevi branič Hernadez u 43. minuti. On je ostao sam na 15-ak metara od peruanskog gola, no njegov udarac obranio je Gallese.

U drugom poluvremenu Peru je bio osjetno bolja momčad, izbornik južnoameričkog predstavnika Gareca odmah na startu nastavka u igru je uveo još jednog napadača Farfana što je rezultiralo jačim pritiskom na francusku obranu. Ipak, osim sporadičnih prijetnji s udarcima s distance Peru nije uspijevao stvoriti izgledniju priliku za pogodak. Najbliži izjednačenju bio je Aquino u 50. minuti kada je odapeo s otprilike 25 metara i pogodio vratnicu. Farfan je pokušao u 74. minuti nakon ubačaja Carilla, ali je iz teške situacije iskosa s lijeve strane pogodio vanjski dio mreže.


Francuska je najbolju priliku u nastavku imala u 82. minuti kada je Giroud još jednom glavom primirio dugu loptu i ostavio ju za Dembelea, ali je ovaj sa 15-ak metara promašio vrata.


Ovakvim ishodom Francuska se pridružila Rusiji i Urugvaju kao treća reprezentacija koja je izborila osminu finala nakon samo dva kola.


FRANCUSKA – PERU 1-0 (1-0) Jekaterinburg. Jekaterinburg Arena. Gledatelja: 32.789. Sudac: Mohamed (UAE).Strijelac: 1-0 Mbappe (34)FRANCUSKA: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Kante, Pogba (Nzonzi, 89) – Mbappe (Dembele, 75), Griezmann (Fekir, 80), Matuidi – GiroudPERU: Gallese – Advincula, Rodriguez (Santamaria, 46), Ramos, Trauco – Yotun (Farfan, 46), Aquino – Carrillo, Cueva (Ruidiaz, 82), Flores – Guerrero