Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
8. prosinca 2019.
Siniša Oreščanin

Dinamo je zabranjena tema u svlačionici, Istra nam je vrlo bitna za Europu

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL
Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2019. u 19:17 2019-03-29T19:17:00+01:00

SPLIT Hajdukov trener Siniša Oreščanin uoči utakmice protiv Istre je rekao:

- Iskoristili smo pauzu radno, imali smo prošli tjedan mir, bila je baš dobra i radna atmosfera i etika na treningu. Zadnja tri dana su nam se priključili i reprezentativci i pripremamo se za Istru. Utakmica je vrlo bitna u smislu da jedan ciklus završimo pozitivno. Mislimo da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica. Istra ima vrlo dobar napadački potencijal i po kvaliteti kadra ne zaslužuje mjesto na kojemu je sada. Imali su unutarnjih problema, mijenjali trenere, ali generalna slika Istre je da ima dobar potencijal i da nas očekuje baš zahtjevna utakmica.

Oreščanin je potom upitan što je novoga Istri donio Igor Cvitanović.

- Ove dvije utakmice je trener Cvitanović donio više napadački gard. Mislim da je Gorica dosta sretno dobila utakmicu protiv njih. Oni će bar u Puli imati goropadniji gard.

Je li Cvitanoviću već mač nad glavom?

- Znate i sami da ne volim povijesne utakmice 'mač nad glavom', pred njima je dovoljno utakmica, a mislim da kvalitetu imaju. Oni u ovom susretu nemaju što izgubiti, nakon nas ih čekaju međusobni srazovi s klubovima s kojima se bore za ostanak.

Mnogi igrači su se potrošili po nacionalnim selekcijama...

- Moje osobno iskustvo je da to jest specifičan i opasan tjedan jer igrači dolaze ispražnjeni iz reprezentacije, tako da ćemo ova dva dana iskoristiti za razgovore.

Nakon Pule je derbi protiv Dinama...

- U svlačionici će Dinamo biti zabranjena tema. Istra nam je vrlo bitna u borbi za Europu.

Neki igrači imaju dva žuta...

- Ima tu svega, mi o tome razmišljamo. Normalan način funkcioniranja je da ideš dan po dan. Ne čuvamo nikoga, ne čistimo se jer bi bilo ubojstvo da netko dobije treći žuti za Dinamo.

Hamza?

- Vidjet ćemo hoće li startati, ali on je u kadru i spreman je za utakmicu. Nema Vučura, kartoniranog Svatoka, a i Tudor ima nelagodu na mišiću i neće biti ovu utakmicu u kadru.

Palaversa i Ivanovski?

- Palaversa vam je omiljena tema. Sami ste svjesni da je Ante imao tri utakmice u osam dana. Bio sam u Sinju prvu utakmicu... Ispričavam se za prošlu presicu, gdje sam stao zaštitnički iza Ante. On zaslužuje da se mirno razvija, svima nas je svojim karakterom zadužio da se u mirnijoj atmosferi razvija. Razgovarali smo, on neće biti u kadru za Istru, treba se resetirati. Ivanovski će biti u kadru.

U kontekstu A reprezentacije se u zadnje vrijeme spominje Bradarić...

- To me začudilo, ako bi se radilo o viziji i planu kako bi se trebao razvijati mladi igrač, onda bi trebao najprije u U21 reprezentaciji igrati tu poziciju. Polako, prvo preskoči rijeku pa se rugaj krokodilu, sve to ima svoje vrijeme vrijeme i mjesto.

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Caktaš, Hamza, Tahiraj, Gyurcso, Jairo

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.