Čast i obraz

Dinamo bez trenera, Cvitanović podnio ostavku: Rijeka ga načela, a “filijala” dokusurila

Hina

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

"U ovom trenutku moram preuzeti odgovornost i smatram da je to dobro za boljitak Dinama, da se okrene nešto da momčad izađe iz krize i da igrači ponovno izađu na put na kojem su bili jer su napornim radom stekli ovu prednost. Pomognite im da se vrate na stare staze, da budu prvaci."



ZAGREB – Nakon teškog poraza od Lokomotive (1-4) u susretu 25. kola Prve HNL, trener Dinama Mario Cvitanović je podnio ostavku.


“Čast i obraz su na prvom mjestu, ja svoju čast i obraz neću dati za ništa, moja moralna obveza i odluka je definitivna. Ja moram odstupiti,” poručio je Cvitanović nakon poraza.


Bio je to drugi uzastopni poraz ‘modrih’ nakon što su u prošlom kolu teško stradali na Rujevici od Rijeke (1-4), te treći u posljednja četiri kola jer su ‘Modri’ nedavno izgubili i od Hajduka (0-1).




Cvitanović je čestitao Lokomotivi na pobjedi, naglasivši kaki mu je ovo bio ‘najmučniji dan u životu’.


“Rekao bih da je ovo, ne u mojoj trenerskoj ili igračkoj karijeri, nego u mom životu za mene najmučniji dan,” kazao je.


Bio je to 28. međusobni susret ‘modrih’ i ‘lokosa’ i tek prva pobjeda Lokomotive nakon 26 poraza i jednog neodlučenog rezultata.


“Ova je momčad napravila prednost i još uvijek ima prednost. Ova momčad zna i može. No, porazi od Hajduka i Rijeke su ostavili traga. Danas je bila kulminacija te emocionalne istrošenosti i praznine u igračima. Hoće noge, ali srce neće, ne može… Glava ne može,” rekao je Cvitanović. 


Također, dodao je i ovo: “Sve što se događa i oko igrača i kluba je utjecalo na rezultate, i njih same. U ovom trenutku moram preuzeti odgovornost i smatram da je to dobro za boljitak Dinama, da se okrene nešto da momčad izađe iz krize i da igrači ponovno izađu na put na kojem su bili jer su napornim radom stekli ovu prednost. Pomognite im da se vrate na stare staze, da budu prvaci. Ja kao trener nemam apsolutno više ništa reći. Vrijeme će reći svoje, što je sve utjecalo na ovo.”


Cvitanović je preuzeo Dinamo u srpnju 2017. godine nakon što je vodio Dinamovu B momčad. Preuzeo je klub umjesto bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva koji je sporazumno napustio klub.


Dinamo vodi na ljestvici sa 56 bodova, Hajduk je drugi sa 47 bodova i utakmicom manje, a treća je Rijeka sa 44 boda i također susretom manje. Lokomotiva je današnjom pobjedom skočila na šesto mjesto sa 27 bodova.