Slavni golgeter preuzima HNS

Davor Šuker: Nastojat ću da ostanemo među deset najboljih na svijetu

Hina

Srebrić je rekao da će nova sjednica IO HNS-a biti održana za 15 dana, ali još se ne zna hoće li se na njoj raspravljati o novom izborniku



Nakon 14 godina Vlatko Marković napušta mjesto predsjednika HNS-a, a 5. srpnja trebala bi se održati skupština Saveza na kojoj će biti izabran njegov nasljednik, rečeno je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a. Markovića će vjerojatno naslijediti najbolji strijelac SP 1998. Davor Šuker (44).


Odlazak Vlatka Markovića novinarima je priopćio glavni tajnik Zorislav Srebrić, koji je dodao da je Marković time ispunio obećanje da će se povući nakon ovogodišnjeg Eura.


Marković je bio predsjednik HNS-a od 1998. godine, a u prosinca 2010. u napetoj atmosferi izabran je po četvrti puta na čelno mjesto Saveza. Dobio je samo glas više (25-24) od svog protukandidata Igora Štimca, koji je nakon skupštine osporio Markovićev izbor, kazavši da je bilo brojnih nepravilnosti i kršenja zakona.




Napuštajući sjednicu Izvšnog odbora Davor Šuker se zahvalio Markoviću i županijskim savezima. »Sve je prošlo u lijepom ozračju. U prvoj polovici srpnja očekuje nas skupština, a ja ću nastojati da ostanemo među deset najboljih na svijetu«, rekao je Šuker, koji će biti kandidiran od Zagrebačkog nogometnog saveza.


Što se tiče medijskih nagađanja da bi Igor Štimac (44) trebao postati novi izbornik reprezentacije, na Izvršnom odboru o tome nije bilo ni riječi. Naime, Štimac je zbog organizaranja »paralelne izborne skupštine« u veljači prošle godine zaradio dvogodišnju suspenziju, a nju može ukinuti samo Skupština saveza.


Srebrić je napomenuo da će nova sjednica IO HNS-a biti održana za 15 dana, ali još se ne zna hoće li se na njoj raspravljati o novom izborniku.


Iako se najavljivao i odlazak glavnog tajnika Zorislava Srebrića, koji je na toj funkciji od 1998. godine, Srebrić će vjerojatno ostati glavni tajnik. To je izjavio pravnik HNS-a Vlado Iveta, kojeg su mediji proglašavali Srebrićevim nasljednikom.