Oglasio se izbornik

Dalić: Subašić, Ćorluka i Mandžo zaslužuju dostojan oproštaj od najdražeg dresa. Želim im svu sreću

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ono što svakako treba spomenuti jest da Subašić nije bio značajan samo na terenu, već je i sjajna osoba za atmosferu u svlačionici, rekao je Zlatko Dalić



ZAGREB »Kao što je bilo s Vedranom i Marijem, razgovarao sam s Danijelom prije objave ove odluke koju potpuno razumijem i prihvaćam. Znam da je Danijelu bila velika želja braniti za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu i zaista nitko od nas, pa ni on sam, nije mogao poželjeti bolji scenarij u Rusiji«, izjavio je za internetski portal HNS-a izbornik Zlatko Dalić povodom oproštaja Danijela Subašića od hrvatske nogometne reprezentacije.


Subašić je bio prvi vratar »Vatrenih« na dva velika natjecanja, na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj te na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje su njegove obrane bile ključne u ostvarenju najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa. U osmini finala protiv Danske obranio je čak tri jedanaesterca u raspucavanju za plasman u četvrtfinale.


Protiv Rusije je izašao kao pobjednik u dvoboju s dvojicom domaćih izvođača jedanaesteraca, dok je u polufinalnom okršaju s Englezima, sjajnom intervencijom u prvom poluvremenu spriječio najboljeg strijelca SP-a Harryja Kanea da Engleskoj donese vodstvo od 2-0. Nastup u finalu Svjetskog prvenstva bila je kruna njegove karijere i 44. nastup u dresu »Vatrenih«.




»Ono što svakako treba spomenuti jest da Subašić nije bio značajan samo na terenu, već je i sjajna osoba za atmosferu u svlačionici. Iako je znao da može braniti još jedan ciklus, smatrao je da je vrijeme za druge, što dovoljno govori o njegovom odnosu prema suigračima.


Želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri i privatnom životu, a nama će uvijek biti dobrodošao gost u hotelu reprezentacije i na našim utakmicama, baš kao i Vedran i Mario. Smatram da sva trojica zaslužuju dostojan oproštaj od najdražeg im dresa i da to trebamo na odgovarajući način organizirati«, zaključio je izbornik Dalić