Finale županijskog Kupa

DRAMA NA RUJEVICI Antonio Pejanović u sučevoj nadoknadi donio Opatiji Kup i razljutio Grobničane

Ivan Volarić

Nogometaši Opatije nakon tri godine ponovo su postali pobjednicima/R. BRMALJ

Nogometaši Opatije nakon tri godine ponovo su postali pobjednicima/R. BRMALJ

Antonio Pejanović riješio je svojim golom pitanje osvajača finala županijskog Kupa i razljutio temperamentne Grobničane koji su tijekom cijele utakmice bili izrazito nezadovoljni suđenjem riječke trojke.



RIJEKA Finale županijskog nogometnog Kupa: Grobničan – Opatija 1:2 (1:2). Pomoćno igralište u trening kampu HNK Rijeke. Gledatelja: 500. Sudac: Marin Rožman (Rijeka) 5,5. Strijelci: 1:0 Bogolin (61′-11m), 1:1 Matković (79′), 2:1 Pejanović (90′). Žuti kartoni: Jukić, Vukelić, Miculinić (Grobničan), Bertoša, Jukičić, Lazić, Pejanović (Opatija). Crveni karton: Brdar (61′).


GROBNIČAN: Srok 6, Jukić 6, Vukelić 6,5 (od 87′ Conjar -), Miculinić 6,5, Brdar 5, Pilčić 6, Matković 7, Gundić 6,5, Prtenjača 6,5 (od 81′ F. Bosančić -), Babić 6,5, Linić 6,5 (od 64′ Grgić 6,5).


OPATIJA: Iveša 6, J. Rudan 6, Kovačević (od 75′ Vlatković -), Bertoša 6, Petanjek 6, Jukičić 6, Bogolin 6,5 (od 67′ T. Rudan -), Lazić 6,5, Pejanović 7, Ugrina 6, Furijan 6 (od 55′ Šolić 6,5).




Debelo u sudačkoj nadoknadi vremena, dok su igrači Grobničana uzalud od suca Rožmana tražili da svira kraj i pošalje momčadi na kratkotrajni odmor uoči izvođenja jedanesteraca, Antonio Pejanović, opatijski junak iz polufinala Kupa (zabio je dva gola Krku) našao se na vrhu kaznenog prostora s loptom u nogama. Uslijedio je prizeman udarac u suprotni kut, vratar Srok ostao je kratak, a lopta odsjela u mreži. Tek što se krenulo s centra sudac Rožman je označio kraj utakmice, početak slavlja nogometaša Opatije i njihovih navijača i silnih protesta igrača i navijača Grobničana, koji su tijekom cijele utakmice bili izrazito nezadovoljni suđenjem riječke trojke. Utakmica je plesala na rubu incidenta što je jasan znak da suci nisu obavili dobar posao iako suštinski nisu napravili niti jednu veliku pogrešku.


Temperamentni Grobničani najviše mogu Rožmanu zamjeriti nejednaki kriterij kod pokazivanja kartona, no ne i da je pogriješio kada je u 61. minuti isključio Brdara koji se vinuo u zrak poput vratara i rukom zaustavio Lazićev udarac pod gredu. Najstrožu kaznu Bogolin je pretvorio u vodeći gol za Opatiju. Igrač manje se, međutim, uopće nije osjetio na terenu! Srčani i hrabri Grobničani su krenuli s desetoricom po poravnanje i stigli do njega u 79. minuti kada je Prtenjača glavom prenio loptu iza zadnje linije Opatijaca, a Matković poslao loptu kraj istrčalog Iveše. Opatijci su na kraju ipak naplatili svoju prednost u igračkoj kvaliteti iako se do Pejanovićeva gola to nije vidjelo na travnjaku. Grobničani su bili barem ravnopravni i zaslužili barem penale… Možda bi, s obzirom na viđeno bilo najpoštenije da su o pobjedniku odlučivali – jedanaesterci.