Zabava za sve

DEVETKA ZA KRAJ: U Rijekinoj generalci uživali gledatelji, ali i brojni menadžeri

Orlando Rivetti

Heber pred zadarskim vratima/S. DRECHSLER

Heber pred zadarskim vratima/S. DRECHSLER

Radno je bilo na terenu, Rijekini igrači testirali su na svoju efikasnost, ali u elitnim kancelarijama Rujevice, Miškovićevu, Juričićevu..., gdje su se vodili brojni razgovori



RIJEKA Nogometaši Rijeke napunili su, očekivano, mrežu drugoligaša Zadra (9:1), u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka prvenstva i gostovanja Gorice iduće subote u 21 sat. Obično su generalne probe jače utakmice, ali tek će početak prvenstva pokazat koliko je Zadar bio slab, odnosno koliko je Rijeka sprema za novu prvenstvenu avanturu od koje se mnogo očekuje. Radno je bilo na terenu, Rijekini igrači testirali su na svoju efikasnost, ali u elitnim kancelarijama Rujevice, Miškovićevu, Juričićevu…, gdje su se vodili brojni razgovori. Bilo je nekoliko menadžera, a zamjenik sportskog direktora, Ivan Mance, nije se odvajao od svoje »zlatne koke« – Filipa Bradarića. Bradariću su se najviše veselila djeca… Podijelio je stotinu autograma. 


Domagoj Pavičić, Rijekin biserni igrač pjesnik loptanja, u prijateljskom ogledu sa Zadranima našao je novu zabavu, uživao je u zabijanju golova (tri do odmora), kao što to čini u dobrim potezim genijalnih asistencija. Igrao je Pavičić na svojoj isturenijoj poziciju, play makera iza prvog napadača Gorgona. Dok u 62. minuti nije svoje mjesto prepustio Puljiću. Puljić je gladan golova, onih posebnih. Pa je tako zaključio seriju, devetim pogotkom, volejem nakon sjajnog centaršuta Mamića, naravno s lijeve strane. Puljić i Božinov u posljednjih 20 minuta, nakon što su prije toga na tim mjestima igrali Pavičić i Gorgon. Od 22 igrača u službenom protokolu nije zaigrao jedino Čolak. Navodno dan ranije nije trenirao zbog problema s leđima.



Stadion na Rujevici. Gledatelja 2.000. Sudac Vedran Jelenčić (Rijeka). Strijelci: 1:0 Pavičić (4′), 2:0 Pavičić (11′), 3:0 Heber (27′), 4:0 Heber (32′), 5:0 Pavičić (44′), 6:0 Acosty (46′), 7:0 Acosty (51′), 7:1 Torbarina (55′), 8:1 Gorgon (69′-11m),9:1 Puljić (75′).RIJEKA: Sluga (od 70. Prskalo), Pavelić (od 70′ Raspopović), Župarić (od 62′ Capan), Punčec (od 48′ Escoval), Zuta (od 70′ Mamić) – Grahovac, Lončar (od 46′ Čanađija) – Kvržić (od 46′ Acosty), Pavičić (od 62′ Puljić), Heber (od 70′ Mitrović) – Gorgon (od 70′ Božinov).ZADAR: Bender, Pranić, Župan, Majić, Jerbić, Begić, Šalinović, Renić, Jurić, Surać, Petković. Još su igrali: Pinčić, Šarić, Tokić, Torbarina, Handžić, Anić, Paponja, Lepinjica, Iveljić, Jurjević, Smokrović).




Cijelu je utakmica, zbog Čolakova izostanka, odigrao samo zadnji vezni Grahovac. Ako je suditi po sastavu u prvom poluvremene, te dvama izmjenama, ušli su Čanađija (Lončar), i Acosty (Kvržić), uz izostanak Čolaka koji bi trebao početi prvenstvo, Matjaž Kek je suzio broj kandidata za početnu postavu u subotnjoj utakmici protiv Gorice. Dvadeset minuta su naime odigrali Prskalo, Raspopović, Mamić, Božinov i Mitrović.


snimio Sergej Drechsler


snimio Sergej Drechsler



Jedanaest golova Kraljevici, deset Vukovaru, sedam Taboru iz Sežane i devet Zadranima na kraju priprema, govori o raskošu napadačke igre protiv neravnopravnih suparnika. Igralo se uglavnom na jedan gol… Više od 2.000 gledatelja dobro se zabavljalo na »obiteljskoj zabavi« na Rujevici. Za svakoga ponešto. Lijepih golova, dobro nacrtanih i brzih akcija. Heber je zabio treći i četvrti gol nakon što je dobio loptu na zlatnom pladnju. Najprije je Gorgon istrčao 30 metara i poslao lopta pred vrata, a onda je zatvoren trokut s Pavelićem i Kvržićem… U kojoj je mjeri uspjela generalka zna samo Matjaž Kek.