Serie A

Cristiano Ronaldo protiv Sassuola zabio prve pogotke za Juventus

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

TORINO Jedan od najboljih nogometaša današnjice, portugalski napadač Cristiano Ronaldo u 4. je kolu talijanske Serie A napokon postigao svoje prve pogotke za Juventus u koji je ovoga ljeta stigao iz madridskog Reala, on je bio dvostruki strijelac u 2:1 (0:0) domaćoj pobjedi Juventusa protiv Sassuola. Prvi gol u Italiji Ronaldo je postigao u 50. minuti kada je s manje od metra udaljenosti ubacio loptu u praznu mrežu nakon što je stoper gostiju Ferrari nespretno pogodio vratnicu svog gola u pokušaju vraćanja lopte vrataru. Samo 15 minuta potom Ronaldo je pogodio za 2:0 okrunivši brzi protunapad svoje momčadi. Na konačnih 2:1 smanjio je Babacar u prvoj minuti sudačke nadoknade.Donedavni hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juventus do 61. minute. Juventus je tako ostao na vrhu ljestvice s maksimalnih 12 bodova dok je Sassuolo treći sa sedam bodova. 

Roma je ponovno kiksala odigravši samo 2:2 (2:0) na svom terenu protiv Chieva iako je na poluvremenu vodila sa 2-0. El Shaarawy (10) i Cristante (30) doveli su Romu u vodstvo da bi u nastavku Birsa (52) i Stepinski (83) osigurali neočekivani bod za Chievo. Ante Ćorić nije konkurirao za nastup u momčadi Rome, dok je Adrian Šemper ostao na klupi Chieva. Osma Roma sada ima pet bodova, dok je Chievo, koji je ovoga tjedna kažnjen oduzimanjem tri boda, posljednji s minus jednim bodom.


Andrija Balić ostao je na klupi Udinesea u 1:1 (1:0) domaćem remiju protiv Torina. Udinese je poveo golom De Paula (28), a poravnao je Meite (49). Oba sastava su sada u sredini ljestvice sa po pet bodova.