Oproštajni darovi

Ćorluka, Subašić i Mandžukić dobili posebna priznanja uoči utakmice

Hina

Davor Šuker, Danijel Subašić, Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić/M, PRPIĆ/PIXSELL

Davor Šuker, Danijel Subašić, Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić/M, PRPIĆ/PIXSELL



ZAGREB Utakmici između Hrvatske i Španjolske na stadionu Maksimir prisustvovala su i trojica bivših reprezentativaca Vedran Ćorluka, Mario Mandukić i Danijel Subašić kojima su uručena posebna priznanja.


Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker uručio im je prije početka utakmice uokvirene dresove s brojem odigranih utakmica u hrvatskoj vrsti. Ćorluka je sakupio 103 utakmice u dresu »Vatrenih«, Mandžukić 89, a Subašić 44 nastupa.


Ćorluka, Mandžukić i Subašić su se nakon svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su ‘Vatreni’ osvojili drugo mjesto, oprostili od ‘najdražeg dresa’. I ovo je bila prilika da im se Hrvatski nogometni savez (HNS), ali i navijači zahvale za sve godine provedene u dresu hrvatske vrste.




Ćorluka je debitirao za reprezentaciju 16. kolovoza 2006. u prijateljskoj utakmici protiv Italije. Njegov posljednji, 103. nastup za reprezentaciju, bio je u zadnjih pet minuta produžetaka u polufinalu SP-a protiv Engleske.


Mario Mandžukić je sakupio 89 nastupa i postigao 33 gola. Debitirao je 21. studenoga 2007. godine u kvalifikacijskoj utakmici protiv Makedonije. Subašić je na vratima hrvatske vrste sakupio 44 nastupa, a debitirao je 14. studeniog 2009. protiv Lihtenštajna u Vinkovcima. Posljednji nastup u hrvatskom dresu za Mandžukića i Subašića bilo je finale svjetskog prvenstva u kojem je Francuska pobijedila sa 4:2.