Trener »hajdukovaca«

Carrillo vjeruje da Hajduk može prekinuti neugodnu tradiciju: Ne slažem se da su Riječani favoriti

P. N.

Ivica Cavka/Halo Pix/PIXSELL

Ivica Cavka/Halo Pix/PIXSELL

Situacija je takva da su mediji trenutno kritični. Znam koliko je utakmica važna za klub, navijače, grad, ali statistika nije važna u ovom trenutku. Bojim li se za svoju poziciju? Ne bojim se ničega, samo jedne stvari, ali neću reći koje. Ja sam profesionalac



Jadranski derbi i ovaj je put puno važniji za goste s Rujevice nego Splićane. To niti ne čudi, jer Riječani se bore za prvu titulu prvaka s »Dinamom«, dok je »hajdukovcima« dvoboj ovaj put važan u borbi s »Osijekom« za treću poziciju. Ipak, čini se, ogled je najvažniji za »Hajdukovog« stratega, Španjolca Joana Carrilla.


– Vježbali smo neke opcije, ali bitnih promjena u odnosu na »Osijek« neće biti. Ostavljamo iza nas sve ono loše što je bilo u srazu s Osječanima i znamo koliko nam je važna utakmica s »Rijekom« – ističe Carrillo i dodaje: – Radi se o odličnoj momčadi koja se nalazi na čelu prvenstvene kolone i koja već dugo nije izgubila utakmicu. Isto tako sama činjenica da »Hajduk« već godinama nije pobijedio dodatni je motiv za sve igrače, cijeli klub pa i navijače da pokušavmo srušiti tu neugodnu tradiciju.


»Rijeka« je favorit, zasad samo papirnatni, dometnuli su novinari.




– Ne slažem se s konstatacijom da je »Rijeka« favorit. Kada utakmica počne šanse su podjednake za pobjedu. Jedino što znam da nas čeka teška, tvrda, neizvjesna nutakmica. Ipak ovo je jadranski derbi i obje momčadi idu na pobjedu – smatra kormilar »Hajduka«.


U sastavu gostiju četiri su bivša »hajdukovca«, Bradarić, Andrijašević, Elez i Maleš. Koliko bi samo oni pomogli Carrillu…


– Radi se o četvorici odličnih igrača. Koliko bi pomogli teško mi je u komentirati. Mene zanima samo da moji igrači koji će dobiti priliku budu pravi i na visini zadatka. Za nam je odlična stvar što Erceg konkurira za momčad nakon odrađene kazne.


Dotaknuo se »Hajdukov« trener i pisanja medija.


– Situacija je takva da su mediji trenutno kritični. Znam koliko je utakmica važna za klub, navijače, grad, ali statistika nije važna u ovom trenutku. Bojim li se za svoju poziciju? Ne bojim se ničega, samo jedne stvari, ali neću reći koje. Ja sam profesionalac.


Na suprotnoj klupi sjedi Matjaž Kek u sasvim komotnijoj situaciji.


– Kek je četiri godine u Rijeci i sigurno je dobar trener. Hoće li igrati obrambeno ili napadački vidjeti ćemo kada utakmica započne. nadam se da ćemo navijače učiniti ponosnim nakon derbija – zaključuje Carrillo.