Krk vs. Cibalia

Boduli žele iskoristiti povijesnu šansu krčkoga nogometa

Ivan Volarić

Robert Brdar (desno) vraća se u sastav Krka/Foto Arhiva NL

Robert Brdar (desno) vraća se u sastav Krka/Foto Arhiva NL

Trener Tomislav Lopac može računati na sve igrače, pa i oporavljenike, napadače Brdara i Kurolta



RIJEKA Najbolja vijest uoči današnjeg susreta šesnaestine finala Kupa Hrvatske između nogometaša Krka i Cibalije glasi ovako: napadači Robert Brdar i Edi Kurolt su zaliječili svoje ozljede i po svemu sudeći bit će na raspolaganju treneru Tomislavu Lopcu za današnji ogled protiv Cibalije. Trener vodećeg momčadi Treće HNL zapad moći će u pohodu na povijesni klupski doseg računati na svoje najbolje igrače!


– Nadam se da će biti barem na raspolaganju za dio utakmice, ako već neće biti spremni za svih 90 minuta – potvrdio je trener Krčana, kojima u goste stiže vodeća momčad Treće lige – Istok. Dakle, danas od 15.30 sati na travnjaku stadiona SC Josip Pepi Uravić sučelit će se dva trećeligaška lidera.


– Vinkovčani su prvi na ljestvici kao i mi. Ostalo im je nekoliko igrača iz vremena Prve HNL, međutim, kada si nekoliko mjeseci bez prvoligaškog podražaja, vjerojatno nisi na toj razini. Utakmica će biti prava, nadam se da ćemo se ravnopravno suprostaviti bivšem prvoligašu i klubu s velikim ugledom – nastavlja Lopac.




S obzirom na formu, činjenicu da su Lopčevi igrači ostavili osam uzastopnih pobjeda (šest prvenstvenih i dvije u kupu), ovaj ogled za njih dolazi u idealnom trenutku.


– Slažem se. Jedina otegotna okolnost može biti što nam je ovo deveta utakmica u mjesec dana. Međutim, smatram da smo odradili dobre pripreme ovoga ljeta i da će to biti u najboljem redu.


Boduli su prije dvije godine igrali šesnaestinu finala Kupa (izgubili su 2:1 od Lokomotive), sada imaju priliku otići korak dalje i ostvariti najveći rezultat u povijesti kluba. Pobjednika ovoga dvoboja u osmini finala čeka Osijek, koji je već obavio svoj dio posla protiv Zagorca iz Krapine.


– Prolaz u idući krug nosi puno toga, osim toga, i bolji rejting u kupu iduće godine. Šansa je tu, čeka nas praktički prvoligaška utakmica bez obzira na to što je Cibalia ispala u Treću ligu zbog financijskih problema. Osijek? Da, čeka nas i velika utakmica protiv europskog Osijeka! Ali, ajmo polako, korak po korak! – rekao je Lopac.


KRK: Berković – Malinić, Golić, Totić, Con – Čuturilo, Frančišković, Zec – Kurolt, Brdar, Gibičar.