Derbi na Maksimiru

Bjelica: Bez obzira na Atalantu i Ligu prvaka, u glavi nam je sada samo Hajduk

Hina

Nenad Bjelica / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Nenad Bjelica / Foto: D. KOVAČEVIĆ



Premda nogometaše zagrebačkog Dinama idućeg utorka očekuje možda i ključna utakmica u borbi za europsko proljeće, ogled protiv Atalante, u mislima ‘modrih’ jedino je Hajduk i sutrašnji derbi na stadionu Maksimir.


“Teško nam je pao zadnji poraz od Hajduka i jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Radujemo se i vjerujemo da ćemo pokazati kao i u Rijeci da smo najbolja momčad u Hrvatskoj. Ekipa je spremna, željna igre i pobjede,” kazao je trener Nenad Bjelica dodavši: “Ne pričamo o Atalanti, ne zanima nas to niti danas niti sutra. Samo nam je u fokusu pobjeda protiv Hajduka.”


Derbi dolazi u nezgodnom trenutku za oba sastava, nakon reprezentativne pauze.




“Što više imamo reprezentativaca, to ih manje trenira s nama. Time je teže pripremiti momčad. Ali imaju dovoljno vremena da se oporave,” dodao je strateg ‘modrih’.


Bjelica je najavio kako će Dinamo igrati ‘agresivno, disciplinirano, hrabro, samouvjereno’.


“To su kvalitete koje trebamo imati sutra da bismo pobijedili. To su uvijek tvrde utakmice. Mi očekujemo pobjedu i napravit ćemo sve da pobijedimo. Pred ove utakmice koje dolaze bilo bi jako dobro odigrati kvalitetno, pobijediti i puniti se samopouzdanjem uoči toga što dolazi.”


Osvrnuo se i na priče kako bi se krilni igrač Juventusa Marko Pjaca mogao vratiti u Maksimir na posudbu.


“Marko je interesantan, ostavio je u Dinamu dubok trag. Transferiran je za rekordan novac, imao je nekoliko godina pehova, a mi vjerujemo da bismo ga uspjeli vratiti na nivo kada je bio u Dinamu. Ali daleko je to od realizacije. Fokusirani smo na ovo što nas čeka,” zaključio je Bjelica.


Dinamo dočekuje derbi na prvom mjestu ljestvice sa 34 boda, četiri više od Hajduka, a zagrebački sastav ima i utakmicu manje.