Zoran Zekić

Bilo bi bahato i neodgovorno decidirano najavljivati pobjedu na Rujevici

Dalibor Keler

Zoran Zekić/Foto Arhiva NL

Zoran Zekić/Foto Arhiva NL

U fazi smo prvenstva kada svaki bod ima golemu vrijednost, a ne trebam naglašavati koliko bi pobjeda bila značajan korak prema osvajanju drugog mjesta – kaže trener Osječana



OSIJEK Nogometaše Osijeka danas na Rujevici očekuje iznimno važna utakmica u borbi za drugo mjesto. Unatoč rezultatskim posrtanjima u posljednje vrijeme, bijelo-plavi opet imaju priliku biti najbolji u ostatku HNL-a jer je vodeći Dinamo čisti svijet za sebe.


Osijek je u seriji od tri susreta bez pobjede koja je uzburkala navijačke duhove, a sada mu se nudi prilika za popravni unutar riječkih 90 minuta. Uspiju li pobijediti na Rujevici, preskočit će Rijeku i na prvenstvenu mini-stanku otići zadovoljni. No, put do tog cilja neće biti posut ružama. U ovom trenutku jedino trener Zoran Zekić ima jasan uvid u kakvom mu je moralnom stanju momčad. Dva uzastopna remija u Gradskom vrtu sigurno nisu pozitivno utjecala na samopouzdanje, ali je zato debi Lászla Kleinheislera i način na koji mađarski borac igra pozitivno utjecao na momčad.


– Stanje u momčadi je dobro. Čak mi se čini kako je i mentalno stanje momčadi bolje negoli uoči susreta s Lokomotivom, a većih problema s igračkim kadrom nemamo. Nećemo moći računati na ozlijeđenog Hentyja i Lončara koji ima tri žuta kartona – referirao je trener bijelo-plavih pa dodao:




– Svi smo svjesni koliko je važna ta utakmica. Prije svega na bodovnom planu, ali onda i na psihološkom. Kada bismo ostvarili pozitivan rezultat, na stanku bismo otišli zadovoljni i lakše bismo se pripremali za nastavak sezone.


Rijeka, za razliku od Osijeka, ima dosta kadrovskih problema, ali Zekić ne misli kako će to njegovoj momčadi olakšati zadatak na Rujevici. Rijeka se sigurno neće sama pobijediti, a ključnu ulogu odigrat će način na koji će se postaviti bijelo-plavi.


– Te vijesti o problemima koje ima Rijeka trebale bi za nas biti samo dodatni razlog za mobilizaciju. Uostalom, tek kad vidimo zapisnik, znat ćemo koliko im igrača nedostaje. Uostalom, znali smo se i mi u prošlosti suočavati s takvim problemima pa smo se izvukli na dobar način iz njih. Moramo se postaviti kako treba, što ovog proljeća nije često bio slučaj. S obzirom na vrijednost tih bodova i mogućnosti koje nam eventualna pobjeda nudi, nemamo nikakvog opravdanja, a još manje razloga za kukavički pristup – poručuje Zekić.


Osječani su ove sezone na gostovanjima nekako lakše igrali nego kod kuće. Kao gosti gubili su samo od Dinama, pa je i to jedan od razloga za umjereni optimizam.


– Idemo li po pobjedu na Rujevici? Uvijek igramo na pobjedu, ali decidirano tvrditi kako u Rijeku dolazimo samo po tri boda bilo bi bahato i neodgovorno najavljivati. Sudar je to drugog i trećeg na terenu drugog, pa koliko god se priča kako u derbijima nema favorita, to nije uvijek tako. Uostalom, ne želim se razmetati velikim riječima već samo želim da na terenu izgledamo kao ozbiljna momčad. Ne trebam podsjećati kako nas je Rijeka jesenas kao nitko nadigrala u Osijeku. Ta utakmica nam treba biti primjer kako ne trebamo igrati. U fazi smo prvenstva kada svaki bod ima golemu vrijednost, a ne trebam naglašavati koliko bi pobjeda bila značajan korak prema osvajanju drugog mjesta – kaže Zekić.


Kada je momčad u pitanju, postoji samo jedna dilema koja je ustvari trilema. Ovaj put u udarnoj momčadi neće biti mjesta za Josipa Špoljarića, a Zekić još nije odlučio tko će ga zamijeniti.


– Tri su kandidata za tu poziciju, Boban, Lopa i Kamenar. Za koga ću se odlučiti ovisi i o tome kakav ćemo način igre izabrati.


Prilika protiv Lokomotive je propuštena, a Rujevica će biti mogućnost za popravni. I to kakav…