Novac nije problem

Barca priprema novi ugovor za Messija, sada zarađuje 50 milijuna eura godišnje…

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Lionel je srušio sve granice, svi mu se dive, čak i suparnički navijači. Ideja je da mu ponudimo novi ugovor. Messi je i dalje mlad, svi vidimo koliko još može, a ima samo dvije godine do kraja ugovora. Leo stalno napreduje i vjerujem da je još dosta uspješnih godina ispred njega - kaže Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone



BARCELONA Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu kazao je u razgovoru za ESPN da Barcelona priprema novi ugovor za argentinskog majstora Lionela Messija (31) kako bi ga do kraja karijere zadržala na Camp Nou.


Argentinac je krajem 2017. godine, uz rekordnu plaću od čak 50 milijuna eura godišnje, potpisao ugovor sa Barcelonom do 2021. godine, ali u Barceloni se žele dodatno osigurati.


»Lionel je srušio sve granice, svi mu se dive, čak i suparnički navijači. Ideja je da mu ponudimo novi ugovor«, kazao je Bartomeu dodavši: »Messi je i dalje mlad, svi vidimo koliko još može, a ima samo dvije godine do kraja ugovora. Leo stalno napreduje i vjerujem da je još dosta uspješnih godina ispred njega.«




Jedan od najboljih nogometaša svih vremena stigao je u Barcelonu sa 13 godina i u svojoj profesionalnoj karijeri igrao je samo za ‘Blau Granu’.


U dresu katalonskog velikana osvojio je čak 32 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka i devet naslova španjolskog prvenstva. Oborio je i niz rekorda, te postao najbolji strijelac u povijesti kluba sa 594 gola u službenim susretima.


»Messi je promijenio čitav smisao Barcelone. Uvijek drži klub u vrhu i teži samo trofejima. On je čovjek za jedan klub. Odnos s Barcelonom je više od terena, on je vječan. Želimo da ostane u klubu i nakon završetka igračke karijere,« naglasio je Barcelonin predsjednik.


Bartomeu je dodao i kako se klub polako priprema za ‘život nakon Messija’.


»Možda će Messi za tri, četiri ili pet godina reći : U redu, prestajem igrati nogomet. Mi pripremamo naš klub i za budućnost, za vrijeme nakon Lea. Želimo uvijek biti vrhunski klub, tako da je to način rada, ulaganja, ali i preuzimanja rizika. Ulažemo u mlade igrače, u domaće igrače iz La Masie, ali i na dovođenje igrača iz drugih klubova, samo da bi zadržali tu razinu izvrsnosti,« poručio je Bartomeu.