Opet je progovorio

BEZ DLAKE NA JEZIKU Maradona poručio Zvoni Bobanu da je prihvatio sve loše strane FIFA-e

P. N.

Diego Armando Maradona/Foto REUTERS

Diego Armando Maradona/Foto REUTERS

Želim poručiti Bobanu, koji je prihvatio sve loše strane FIFA-e, da možemo ući u ring. Nisam momak od 20 godina, imam 58 i ovakve stvari me vrijeđaju jer sam vjerovao ljudima, ali im više ne vjerujem - poručio je Maradona.



ZAGREB Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona obrušio se na čelnike Međunarodne nogometne federacije (FIFA) među kojima je bivši kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban.


Maradona je nakon poraza njegove momčadi Dorados de Sinaloa u meksičkom Kupu kritizirao Međunarodnu nogometnu federaciju, a posebno je napao Zvonimira Bobana. Tijekom utakmice je imao i sukob s navijačima Zakatepeka. Pozvao ih je na tučnjavu i krenuo prema njima.


Prema njegovim riječima, čak i nakon odlaska Seppa Blattera, ništa se nije promijenilo u krovnoj kući svjetskog nogometa.




»Gianni Infantino je obećao novu FIFA-u, ali se ništa nije promijenilo,« poručio je Maradona dodavši: »Rekao sam predsjedniku FIFA-e da se ništa nije promijenilo od vremena kada je Sepp Blatter bio predsjednik te da se i dalje ne poštuju igrači kao što su Marco van Basten, Ruud Gullit ili ja.«


Maradona je imao poruku i za legendarnog kapetana ‘Vatrenih’ Zvonimira Bobana koji je od svibnja 2016. godine u funkciji posebnog savjetnika predsjednika FIFA-e za nogometna pitanja. Maradona i Boban su navodno prije nekoliko mjeseci imali verbalni sukob u jednom hotelu u koje su bile brojne nogometne legende.


»Želim poručiti Bobanu, koji je prihvatio sve loše strane FIFA-e, da možemo ući u ring. Nisam momak od 20 godina, imam 58 i ovakve stvari me vrijeđaju jer sam vjerovao ljudima, ali im više ne vjerujem,» poručio je Maradona.