Rijeka nije oštećena

ANALIZA SUĐENJA: Pavičić je opravdano pocrvenio u Osijeku, a penal na Capanu nije postojao

Portal Novilist.hr

Roberto Punčec i Fran Jović tijekom osječkog ogleda/Foto Arhiva NL

Roberto Punčec i Fran Jović tijekom osječkog ogleda/Foto Arhiva NL

Pavičić je opravdano dobio žute kartone, a pad Capana je bio prenaglašen. Sudac je ispravno procijenio situaciju - rekao je HTV-ov sudački ekspert u emisiji Stadion



ZAGREB Mario Strahonja, novo HTV-ovo Oko sokolovo, u emisiji Stadion analizirao je suđenje Frana Jovića u ogledu u Gradskom vrtu nakon kojega je trener “bijelih” Igor Bišćan optužio svojega sugrađanina da je došao u Osijek “s namjerom” da ošteti njegovu momčad. Strahonja u Jovićevu suđenju očito nije pronašao elemente namjere, tvrdi da je u spornim trenucima donio ispravne odluke.


– Prvi žuti karton za Pavičića je opravdan. Dakle, radi se o nesportskom ponašanju. Početak utakmice, prvih 30 minuta bio je dosta nervozan i sudac je s disciplinskim mjerama pokušavao umiriti utakmicu. Špoljarić i Pavičić su se u 38. minuti pokoškali, a Jović obojici pokazao kartone. Pavičić je olako dobio drugi žuti karton – rekao je Strahonja i osvrnuo se na situaciju iz 45. minute kada su igrači Rijeke tražili najstrožu kaznu nakon duela Bobana i Capana u domaćem kaznenom prostoru.


–  Radi se o kontaktu dva igrača, ali taj pad je ipak prenaglašen. Sudac je imao dobar kut i dobru poziciju, te ispravno procijenio situaciju – rekao je Strahonja, te analizirao dvije situacije iz susreta protiv Lokomotive na Rujevici: poništeni pogodak Rijeke nakon kornera i pad Uzunija u Sluginu šesnaestercu.




– Što se poništenog gola tiče s obzirom na poziciju pomoćne sutkinje i njezin jasan signal uvjeren sam da je lopta izašla van granica igrališta i tu ne treba imati dvojbi. Prva impresija pada Uzunija je vrlo nezgodna, no kada se malo bolje pogleda vidi se da nema kontakta. Uzuni je čak mogao dobiti opomenu – rekao je Strahonja.