Kadrovski problemi

Što je donio poraz u Pireju: Heber, bekovi, kvaliteta, sloga, Karaiskakis

Ivan Volarić

Brazilac Heber odigrao je sjajnu partiju u Pireju / arhiva NL

Brazilac Heber odigrao je sjajnu partiju u Pireju / arhiva NL

»Rijeka« definitivno ima velike kadrovske probleme u zadnjoj liniji – na bočnim pozicijama. Grci su kao i većina »Rijekinih« suparnika napipali najslabiju točku u momčadi – lijevoga beka i ustrajno čekali na trenutak koji se dogodio u završnici utakmice



Brazilac Heber odigrao je sjajnu partiju u Pireju i opravdao klupsko ulaganje u njegovo dovođenje iz »Slaven Belupa« ovoga ljeta. Nije mogao odabrati bolji trenutak za svoj riječki prvijenac. Posebno dojmljiv bio je dribling uoči pogotka. Ova utakmica još jednom je potvrdila da mu više odgovara igrati na krilnim pozicijama gdje češće može ostati jedan na jedan sa suparničkim igarčem nego usamljenom u vršku napada u zagrljaju stopera.


BEKOVI


»Rijeka« definitivno ima velike kadrovske probleme u zadnjoj liniji – na bočnim pozicijama. Grci su kao i većina »Rijekinih« suparnika napipali najslabiju točku u momčadi – lijevoga beka i ustrajno čekali na trenutak koji se dogodio u završnici utakmice. Žutino isključenje možda je u konačnici bio presudan detalj. Doduše, ovoga puta ništa bolji nije bio ni Vešović na desnom beku. Igrao je kao da želi što prije pobjeći s te pozicije na krilu…


KVALITETA


Već je u dvije utakmice protiv Salzburga bilo jasno da »Rijeci« nedostaje igračke kvalitete i širine u kadru za dodatni europski iskorak, a to je potvrdio i sudar u Pireju gdje je »Rijeka« bila oslabljena i za Stefana Ristovskog. Šteta što u klubu nisu prepoznali trenutak i kroz dodatno ulaganje u igračku supstancu uvećali riječke šanse u dva ogleda s Grcima. Novac ne bi smio biti presudan problem s obzirom na značajne prihode od UEFA-e i prodaje igrača.


SLUGA




»Rijeka« je prošle sezone u Andreju Prskalu imala najboljeg vratara lige, a onda u Simonu Slugi dobila još jednog vratara za velike stvari. Sluga je, kao i protiv Salzburga, bio na visini zadatka, postao prvi domaći igrač koji se ustalio u momčadi nakon Prskala i prethodno Ivana Močinića i Anasa Sharbinija. Šteta je jedino što svakom novom sjajnom partijom raste mogućnost njegov odlaska.


KARAISKAKIS


Puno je tinte potrošeno na priče o uzavreloj atmosferi na Karaiskakisu. Daleko od toga da ozračje nije bilo »vruće«, da na akustičnom stadionu u nekoliko navrata nije grmjelo iz grla desetaka tisuća navijača, ali sve to zajedno nije bilo tako impresivno kao što se najavljivalo. Rujevica u svojem najboljem izdanju sigurno može parirati, ako ne i nadmašiti takvo okruženje.