Derbi della Učka

SIMON ROŽMAN U nedjelju želimo pokazati pravu momčad, ali i iskupiti se navijačima

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/Foto D. ŠKOMRLJ

Simon Rožman/Foto D. ŠKOMRLJ



RIJEKA U nedjelju će na Rujevici nogometaši Rijeke i Istre odigrati još jedan “Derbi della Učka”, susjedski derbi koji uvijek ima poseban naboj, a toga je svjestan i trener Rijeke Simon Rožman. 


– Svjestan sam važnosti ovih derbija. Istra je jedna ozbiljna ekipa iako to rezultatski ne pokazuju, puno su imali pehova u zadnje vrijeme. Mislim da smo mi spremni za jednu pravu borbu, a puno bi nam značila i pomoć navijača sa svih tribina – kaže trener “bijelih” koji se u ovoj utakmici želi i iskupiti navijačima.


– Ovo je za nas važna utakmica, pogotovo zbog toga što želimo na svojem terenu pokazati borbu i momčad koju smo pokazali zadnjih utakmica. A važna je i zbog toga što se želimo malo iskupiti navijačima za cijelu godinu koja nije bila najbolja – dodaje Rožman. 




U posljednje tri utakmice susjedskog derbija Rijeka je ostvarila tri pobjede uz gol razliku 12-0.


– Ne trebamo gledati prošlost, nama je bitno da dečki žive i rade za ovaj klub. Mislim da smo pomaknuli neku granicu sadržaja, da sada znamo što želimo, pogotovo u organizaciji igre. Kvaliteta nikad nije ni bila upitna. Želim da izađemo na teren i pokažemo sve što možemo, a sigurno će neki detalji opet odlučiti ovaj susret – najavljuje Rožman koji u derbiju neće moći računati na Andrijaševića i Kvržića. 


– Ne smijemo se zadovoljiti s nekom situacijom na terenu i mislim da su dečki spremni na to. Kroz cijelu igru moramo imati neki svoj stil i strategiju – zaključuje Simon Rožman.