Trener Intera

SAMIR TOPLAK: Rijeka je kod Keka bila savršena, kod Bišćana se već moglo igrati, a sada…

Ivana Vaupotić

Samir Toplak/V. KARUZA

Samir Toplak/V. KARUZA

U svakoj utakmici, pa tako i ovoj, očekujem maksimalan pristup od svoje momčadi. To je glavni uvjet da nešto napravimo. Još da nas i sreća malo pomazi, kao na Rujevici... Onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu – tvrdi 49-godišnji stručnjak na klupi Intera. 



ZAPREŠIĆ Samir Toplak definitivno spada u kategoriju nogometnih stručnjaka koji nisu skloni okolišanju. Naime, na opasku da danas u Zaprešić stiže Rijeka koja u zadnja dva mjeseca dana nije goropadna kao prijašnjih sezona, trener Intera odmah je servirao najiskreniji odgovor.


– Nismo ni mi goropadni, tako da nam sve dođe na isto – rekao je Toplak.


No, i on se slaže s činjenicom da Rijeka u zadnje vrijeme nije na očekivanoj razini.




– Ono što su igrali kod Keka, to je bilo jako blizu savšenstva. Ta ekipa ti nije dala igrati. Kod Bišćanove Rijeke nešto se i moglo odigrati, ali ti nisu davali puno prilika za udarac po golu. Sada tek upoznajemo njihovog novog trenera, a nove ideje nije baš lagano usaditi – objašnjava Toplak, koji danas ne može računati na ozlijeđenog Borislava Coneva.


U do sada odigranih 15 prvenstvenih utakmica njegova momčad je sakupila 11 bodova, odnosno duplo manje od Rijeke. Kada je raspoloženje strijelaca u pitanju, situacija je nešto drugačija. Rijeka je zabila 20 golova, a Inter tek dva manje. No, zato je zaprešićka obrana bila puno propusnija.


– Mi ove sezone imamo velikih problema. Kod igrača nikako ne uspijevam probuditi inat i strast kada igramo s jačim suparnicima. Zato bih sada dao prednost Rijeci. U svakoj utakmici, pa tako i ovoj, očekujem maksimalan pristup od svoje momčadi. To je glavni uvjet da nešto napravimo. Još da nas i sreća malo pomazi, kao na Rujevici… Onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu – tvrdi 49-godišnji stručnjak.