Prvo pojačanje

Rijeka dovela Matka Babića iz Lokomotive: a on poručio: “Bišćan me poznaje i zna što mogu!”

Portal Novilist.hr

Matko Babić/www.nk-rijeka.hr

Matko Babić/www.nk-rijeka.hr

Dvadesetogodišnji napadač postigao je dva gola u 40 nastupa za "lokose". S Bišćanom je surađivao u Rudešu.



RIJEKA Matko Babić, 20-godišnji napadač Lokomotive, novi je igrač riječkoga prvoligaša. Igraču koji je svojevremeno igrao u mlađim uzrasnim kategorijama Dinama i Zagreba, a potom otišao na posudbu u Rudeš, potpisao je četverogodišnji ugovor, a na Rujevicu stigao kao slobodan igrač. 


Babić je igrao za Rudeš i u onoj pamtljivoj Kup utakmici 2016. godine u kojoj su »bijeli« vodili 0:3, domaćini poravnali iz tri jedanaesterca, da bi u produžecima Rijeka pobjedom 3:5 izborila plasman u četvrfinale Kupa. U Lokomotivi je sakupio 40 nastupa uz dva zabijena gola. S obzirom na to da nema neku osobitu statistiku za napadača pretpostavka je da dolazi na preporuku trenera Rijeke s kojim je uspješno surađivao u Rudešu.


– Rijeka je među najboljim i najuređenijim klubovima u Hrvatskoj. Ovo je veliki iskorak za mene, dobio sam sjajnu priliku da se razvijem u dobroj sredini. Zahvalio bi se Upravi kluba i vodstvu koji su mi omogućili da dođem, te treneru Igoru Bišćanu sa stručnim stožerom. Surađivao sam s Bišćanom u Rudešu, što reći nego da je sve bilo savršeno. Nije moglo bolje, izborili smo plasman u Prvu ligu. Bišćan me poznaje i zna što mogu i nadam se da će to biti dobra priča. Moj cilj je naporno trenirati i pokušati izboriti minute na travnjaku u dresu Rijeke, te svojim igrama, zalaganjem i golovima pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate, te da navijači mogu uživati i slaviti – zaključio je Matko Babić za klupske internet stranice.