Nogometni stručnjak

Riječki trener Damir Milinović nakon remija u Šibeniku smijenjen s mjesta trenera Gorice

Ivan Volarić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Damir Milinović više nije trener drugoligaša »Gorice«! Jedini riječki trener, koji u kontinutetu radi u drugom razredu hrvatskoga nogometa, naprasno je smijenjen nakon remija u Šibeniku (2:2) nakon kojega je »Gorica« privremeno »Rudešu« prepustila čelno mjesto na ljestvici. Sada već bivša Milinovićeva momčad nakon 24 odigrane utakmice ove sezone dijeli drugo mjesto na ljestvici sa »Sesvetama«, te ima bod manje od lidera »Rudeša«.


– Što da kažem osim da sam u šoku! – govori Milinović. – Saznao sam da sam smijenjen uoči jutarnjeg treninga dan nakon utakmice u Šibeniku. Rekao sam da, ukoliko ostanemo neporaženi na Šubićevcu, garantiram da ćemo u nastavku sezone izboriti plasman u viši rang jer dobro poznajem klubove s kojima se sastajemo do kraja sezone.


Neću sada u nikoga upirati prstom, dogodio se rastanak na moju, ali i na žalost igrača, koji su također ostali u šoku. Puno toga dobroga smo zajedno napravili ove sezone, uostalom, sve govori podatak da u čak 17 utakmica nismo poraženi. Oni koji su donijeli odluku o mojoj smjeni valjda najbolje znaju zašto su tako postupili. Ništa, sada se vraćam u Rijeku pa ćemo vidjeti što i kako dalje.




Milinović se na klupi ambiciozne »Gorice« zadržao gotovo dvije godine što je poprilično vremensko razdoblje na nemirne drugoligaške vode.


– Došao sam u »Goricu« u rujnu 2015. godine – podsjeća Milinović. – Preuzeo sam momčad na posljednjem mjestu s četiri boda na kontu, a sezonu smo zaključili na četvrtom mjestu sa 47 bodova. Ove sezone smo bod od prvoga s time da nemamo do kraja više niti jedno zahtjevno gostovanje. Zato i kažem, uvjeren sam da bih uveo »Goricu« u Prvu HNL! I dalje to želim klubu i igračima.


Ako ništa drugo, sada će Milinović moći u miru pratiti neizvjesnu utrku za prvakom Prve i Druge HNL. Njegova »Rijeka« u nedjelju gostuje kod jednog od njegovih bivših klubova – »Cibalije«.


– Nadam se da neću baš dugo čekati novi izazov, da ću početi brzo negdje raditi. Što se vinkovačke utakmice tiče, na Rujevici ne smiju misliti da ih čeka laka utakmica. »Cibalia« je promijenila trenera i to pokazuje da se ne misle predati iako su posljednji. To su, uostalom, pokazali i protiv »Dinama«.


Kvaliteta i atmosfera su velika prednost »Rijeke« i nadam da će igrači uz profesionalni pristup osvojiti tri boda, te tako na najbolji mogući način napraviti još bolju uvertiru pred derbi s »Dinamo« – rekao je bivši branič »Rijeke«, te niza drugoligaški i trećeligaških klubova, koji je s »Goricom« bio na pragu uspjeha trenerske karijere.