Novi napadač

RIJEKA SE POJAČAVA Jelić obavio liječnički, predstavljanje u petak?

Ivan Volarić

Foto: skrapid.at

Foto: skrapid.at

Jelić je prva špica (znao je igrati i lijevo krilo), igrač koji bi trebao rasteretiti Marija Gavranovića i treneru pružiti puno veći manevarski prostor



Matej Jelić, 26-godišnji napadač rođen u Našicama, u četvrtak je tijekom dana odrađivao liječničke preglede.


Ukoliko svi nalazi budu OK u petak će potpisat će ugovor (godinu dana, posudba iz Rapida), te biti predstavljen javnosti kao nova prinova u redovima prvoligaša s Rujevice.


Jelić je prva špica (znao je igrati i lijevo krilo), igrač koji bi trebao rasteretiti Marija Gavranovića i treneru pružiti puno veći manevarski prostor kod slaganja napadačkih kombinacija. Najveća preporuka su njegove odlične partije u slovačkoj »Žilini«, gdje je zabio 36 golova u 80 nastupa.




Dio tih pogodaka zabio je i na europskoj sceni. Upravo su ga ti pogoci odveli u Beč i redove »Rapida« (milijun eura odštete!), gdje je prve sezone sakupio tridesetak nastupa uz šest golova. Jelić je prošle sezone imao puno skromniju minutažu (18 nastupa, dva gola) zbog čega je i odlučio prihvatiti ponudu s Rujevice. Ono što mu ne ide u prilog jest nakrcani raspored utakmica koji je krajem srpnja i tijekom kolovoza pred momčadi »Rijeke«.


Matjaž Kek u takvim okolnostima nema puno vremena prilagoditi treninge novim igračima koji dugo nisu igrali. Jelićeva je sreća što barem dobro poznaje okruženje u koje dolazi pa će možda faza privikavanja proteći malo brže.


Svojevremeno je nastupao za hrvatske prvoligaše i drugoligaše »Lokomotivu«, »Sesvete«, »Karlovac«, »Rudeš« i »Lučko«. Osim toga, u zimi 2012. odradio je i neuspješni probni rok na Kantridi…