Europska liga

Potvrđena odluka UEFA-e o zatvaranju sjevera, u prodaji južna tribina

Ivan Volarić

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Od strane predstavnika AEK-a obaviješteni smo da neće biti dolaska njihovih navijača pa samim time neće biti niti prodaje ulaznica za gostujuće navijače već je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen našim navijačima



RIJEKA Na službenim stranicama riječkoga prvoligaša objavljeno je priopćenje kojim je potvrđena neslužbena informacija o tome kako je UEFA odbila »Rijekinu« žalbu na odluku o zatvaranju sjeverne tribine:


»Obavještavamo sve naše navijače da je disciplinska komisija UEFA-e nažalost odbacila žalbu HNK Rijeka na odluku kojom nam je zbog nedoličnog ponašanja manjeg dijela navijača na utakmici s Olympiacosom izrečena novčana kazna od 21.000 eura, kao i zatvaranje sjeverne tribine za utakmicu protiv AEK-a.


U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i provođenja svih mjera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sljedećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona.




Zbog prethodno navedenog na utakmici protiv AEK-a sjeverna tribina neće biti u funkciji.


Vezano za održavanje utakmice 1. kola Europa lige između »Rijeke« i AEK obavještavamo sve naše navijače o sljedećem:


Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 17:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima.


Od strane predstavnika AEK-a obaviješteni smo da neće biti dolaska njihovih navijača pa samim time neće biti niti prodaje ulaznica za gostujuće navijače već je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen našim navijačima.


Pravo prvokupa imat će pretplatnici sa sjeverne tribine, a prodaja će se vršiti u srijedu u vremenu od 17 do 21 sati i ako ostane ulaznica na dan utakmice od 15 sati do kraja prvog poluvremena.


Cijena ulaznice je 35 kuna.Kao i uvijek do sada kada su u pitanju međunarodne utakmice u sustavu UEFA-e na stadionu neće biti točenja alkoholnih pića.Potvrđenom odlukom disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije.


Posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima. Također, Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. »hukanja«, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.


Hvala svim našim navijačima koji nas bespoštedno bodre sve ove utakmice te Vas molimo da i usprkos zatvaranju sjeverne tribine pružite gromoglasnu podršku našim dečkima na travnjaku«, stoji u priopćenju HNK »Rijeke«.


Inače, na Rujevici su barem za sada odbili komentirati činjenicu da je »Hajduk« nedavno uspio od Žalbene komisije UEFA-e smanjiti kaznu zbog sličnih grijeha, te su Splićani protiv »Brondbya« umjesto pred praznim tribinama igrali tek pred zatvorenim jednim sektorom od petstotinjak mjesta na sjevernoj tribini. (u prijašnjoj verziji teksta umjesto Brondby je greškom pisalo Everton)