Nije bilo suđeno

POČEO PRIJELAZNI ROK Matei napustio Rujevicu i otišao put Rumunjske bez povratne karte

Ivan Volarić

Nakon svega ostaje samo pitanje modeliteta rastanka, odnosno da li će Matei otići s Rujevice s otpremninom ili će doći do izražaja pregovaračke sposobnosti »Rijekinih« direktora pa će se ipak uspjeti »umanjiti šteta«



RIJEKA Na Rujevici je i prije posljednje prvenstvene utakmice ove jeseni protiv »Rudeša« počeo zimski prijelazni rok čiji formalni početak se poklapa s prvim danima 2018. godine. Florentin Matei otputovao je u Rumunjsku bez povratne putne karte!


U prijevodu, Matei se neće vraćati u Rijeku, u idućih mjesec dana odgovorni klupski ljudi će u razgovorima s njegovim zastupnicima pokušati naći model izvjesnog rastanka.


Sve to vjerojatno neće proteći bezbolno, jer Matei je jedan od najbolje plaćenih igrača »Rijeke«, kojemu su u klubu posljednjih mjeseci uzalud pokušavali objasniti da bi bilo pametno da se odrekne dijela onoga što mu jamči unosan ugovor.




Rumunjski internacionalac glatko je odbio mogućnost smanjenja svojih zajamčenih primanja, a onda je i nestao iz svih Kekovih planova iako bi njegove usluge itekako dobro došle treneru »Rijeke« istekom jeseni. Nedvojbena je činjenica da Matei nikada nije bio Kekov »mezimac«, ali trener »Rijeke«, ma koliko bio tvrdoglav, nije tako nerazuman da bi radio protiv sebe i kluba.


U prijevodu: Florentin bi, unatoč svemu, sigurno dobio svoju minutažu u završnici jeseni koju su obilježili i brojni izostanci u Kekovoj momčadi. No, Matei je, nakon što su propali pregovori, ušao u seriju vrlo »misterioznih« ozljeda, koje teško mogu locirati i najmoderniji dijagnostički medicinski uređaji.


Teško dokučiva bol u Mateijevim nogama jačala kako se bližila stanka i mogućnost da napusti Rujevicu koja mu očito nije bila suđena. Mateijevo poimanje nogometa teško je spojivo s onim što protežira trenera Matjaž Kek, a to je postalo jasno puno prije nego što su sportski direktor Srećko Juričić i njegov zamjenik Ivan Mance pokušali umanjiti njegov ugovor i značajne financijske izdatke za igrača koji uglavnom ne igra.


Nakon svega ostaje samo pitanje modeliteta rastanka, odnosno da li će Matei otići s Rujevice s otpremninom ili će doći do izražaja pregovaračke sposobnosti »Rijekinih« direktora pa će se ipak uspjeti »umanjiti šteta«. Olakotna okolnost je da na tržištu igračima postoji određeni interes za njegovim uslugama pa se možda i povrati barem nešto od uloženog.