Felipe Pires

Novi riječki Brazilac: Kramarić mi je rekao neka objeručke prihvatim dolazak u Rijeku

Denis Frančišković

Felipe Pires/Foto V. KARUZA

Felipe Pires/Foto V. KARUZA



RIJEKA Felipe Pires, 24-godišnji napadač i član Hoffeinheima, nakon zaključenog ugovora o posudbi  predstavljen je na Rujevici.


– Felipea znamo ne samo kroz skauting koji smo radili nego i kroz neke lošije okolnosti kada nam je možda oteo jedan san da odemo dalje u Europskoj ligi dok je on igrao za Austriju Beč. Radi se o potentnom igraču koji je još uvijek mlad i ima ogromno iskustvo igranja u Europi.


Dobro je adaptiran na europski nogomet i ovdašnji život. Sigurno će nam dobro doći – rekao je Mance i dodao kako Pires nema pravo nastupa protiv Gorice, ali imat će protiv Osijeka na Rujevici.





– Hvala svima što su me tako lijepo primili, a o Rijeci sam već imao prilike čuti lijepe komentare kao od primjerice Moisesa. Znam za klub nekoliko godina i dat ću sve od sebe i da ćemo svi skupa dobro surađivati. Fizička sprema?


U Brazilu sam se nažalost dva puta ozlijedio zbog čega sam morao neko vrijeme mirovati, ali to nije velika prepreka, već tri mjeseca osjećam se jako dobro. Spreman sam igrati i u dobroj sam formi – rekao je Pires.


Pires poznaje od ranije Andreja Kramarića. I on je na neki način učvrstio njegovu odluku o dolasku.


– Imao sam priliku razgovarati i igrati s njim. I Kramarić mi je rekao neka objeručke prihvatim dolazak u Rijeku, da uživam u tom periodu te da će mi ovdje biti jako lijepo, što zbog mog iskustva što zbog šanse koju ću dobiti da pokažem što znam.


Kramarić je sjajan dečko, vrhunski igrač i važan dio reprezentacije – dodao Pires koji već od ranije poznaje i Čolaka.


Prilagodba očito ne bi smjela biti problem.