Jadranski derbi

Marin Leovac vjeruje u pobjedu: ‘Hoću li na ljeto proći pripreme? To je pitanje za sportskog direktora’

Orlando Rivetti

Očekujem uzbudljivu utakmicu visoke vrijednosti u odličnom ambijentu. To je želja svih sudionika derbija i navijača. Odlična utakmica na savršenom travnjaku. Samo jedan je cilj – osvojiti sva tri boda – kaže Marin Leovac



RIJEKA Jadranski derbi posebna je predstava zbog naglašena rivalstva Rijeke i Splita. Da je riječ o prijateljskoj utakmici dizale bi se tenzije, a igra se za bodove, za drugo mjesto u HNL-u! Riječanima je dovoljan neodlučan ishod… Jednima i drugima najvažnije je – dobiti. Ulog je nebitan.


– Očekujem uzbudljivu utakmicu visoke vrijednosti u odličnom ambijentu. To je želja svih sudionika derbija i navijača. Odlična utakmica na savršenom travnjaku. Samo jedan je cilj – osvojiti sva tri boda. Bila bi to i najbolja zahvala navijačima za podršku koju su nam pružali u proljetnom nastavku i onda kada smo pobjeđivali, ali i onda kada nije bilo rezultata na razini Rijeke, kada smo gubili. Navijačima možemo zahvaliti i počastiti ih jedinom hranom – bodovima – govori Marin Leovac, lijevi bočni Rijeke, koji se na Rujevicu vratio iz PAOK-a kao posuđeni igrač.


Za prestiž i ponos


Dvije sezone igrao je u bijelom dresu, sudjelovao u osvajanju prvog Kekovog Kupa i Superkupa…




– Danas se igra za prestiž, za ponos… Ne znam kada je Hajduk posljednji puta bio ispred Rijeke, barem dok sam ja igrao za Rijeku. Hajduk inspirira, na Rujevici i na Poljudu. Pamtim neke pobjede iz mog razdoblja, 4:1, 2:1… Bilo je to prije četiri godine, teško je praviti usporedbe, bile su to druge momčadi. Svjesni smo za što i protiv koga igramo, a to je najvažnije.


Uhvatili ste ritam utakmica. Najprije niste igrali u Solunu, pa je došla ozljeda?


– Mogu bolje. Žao mi je što nisam odradio pripreme s Rijekom od početka. Došao sam nespreman. Zaklopljena knjiga, više se ništa ne može promijeniti.


Hoćete li sada proći pripreme s Rijekom?


– To nije pitanje za mene, nego za sportskog direktora!


Hajduk najavljuje opušteniji sastav budući da u srijedu igraju finale Kupa s Dinamom?


– Razumljivo je da žele prije svega Kup, ali i drugo mjesto! Nastojat će uzeti sve. Utakmica na Rujevici dobra im je priprema za finale Kupa!


U finalu Kupa Hajduk igra protiv Vašeg bivšeg trenera, Nenada Bjelice, koji je preuzeo Dinamo?


– Zajedno smo ušli u Ligu prvaka, zabio sam gol Dinamu u Maksimiru. Bjelica je imao uspjeha gdje god je radio. O treneru govore samo rezultati. Pravi trener.


Zašećeriti pobjedom


Izbornik Dalić odredio je kandidate za Rusiju. Ostaje gorčina?


– Ožiljak na srcu. Ali izbornik odlučuje o tome koga će povesti na Svjetsko prvenstvo. To moram prihvatiti, život ide dalje…


Hajduk teži brzoj tranziciji?


– Analilzirali smo njihovu igru, odgovorit ćemo na zelenom travnjaku. Najviše ovisi o nama, koliko ćemo im dozvoliti da igraju… Vrijeme će biti idealno, ambijent iz snova. Za kraj sezone sve treba zašećeriti – pobjedom. Jedva čekam tu utakmicu, želim tri boda i drugo mjsto.


Koliko je drugo mjesto uspjeh ako znamo da je prvo bilo tako blizu…?


– Šteta. Dinamo je bio loš, mogli smo obraniti naslov, kojega su lani osvojili. Imali smo padova i uspona.


Ni PAOK nije prvak Grčke?


– Iz drugih razloga nisu prvaci, ali su osvojili Kup! To je duga priča… Imam ugovor još godinu dana, ali… Vidjet ćemo što će biti.