Dugogodišnji prijatelji

MIKIĆ OTKRIO: Bišćan me zvao u Rijeku, odigrao sam i “ševu” na Rujevici…

Portal Novilist.hr

Mihael Mikić i Igor Bišćan sa suprugama/Foto instagram Ljupka Gojić

Mihael Mikić i Igor Bišćan sa suprugama/Foto instagram Ljupka Gojić

Rekao mi je kako mu fali igrača, pa čak mi i rekao 'daj dođi', ali... Prvo to nikada ne bih napravio niti radi njega niti radi sebe, pa da netko priča "Doveo si u klub svog najboljeg prijatelja koji ima 39 godina" - rekao je Mikić koji je u dresu Hiroshime zaključio igračku karijeru, a prije desetak godina je nosio dres Rijeke.



RIJEKA Mihael Mikić, bivši igrač Dinama s kratkim boravkom u dresu Rijeke prije desetak godina, zaključio je u japanskoj Hiroshimi u svojoj 39. godini igračku karijeru. Mikić ili hrvatski Michael Owen, kako su tepali nekadašnjem brzonogom krilnom napadaču, se vratio u Zagrebu gdje će se posvetiti biznisu. Mikić je još od vremena dok su se zajedno školovali u omladinskom pogonu Dinama veliki prijatelj s aktualnim trenerom Rijeke Igorom Bišćanom kojemu je Mihael posvetio dobar dio intervjua objavljen u dnevniku 24sata.


Najdraži suigrač kroz karijeru?


– Moj drugi kum, Igor Bišćan. On je dvije godine stariji od mene, bio je moj zaštitnik, uvijek mi je davao savjete. Konačno mi je drago što su ljudi shvatili kakav je on čovjek. Iza njega je bilo upitnika i nejasnoća, a ja sam oduvijek znao kako je Igor najpošteniji dečko na svijetu. I još igračina, pa ako je četiri godine bio u Liverpoolu, s njima osvojio sve osim Premier lige, onda je jasno o kakvom se igraču radi. Čovjek je u polufinalu Lige prvaka bio igrač utakmice, ne trebamo dalje ništa pričati.




Kakav je danas vaš odnos s Igorom Bišćanom?


– I dalje smo u svakodnevnom kontaktu, bio sam jednom i kod njega u Rijeci, malo trenirao s njima. Oduvijek sam znao da će biti pravi trener. Kod njega odmah osjetite da je 300% unutra, da prati moderne trendove, da razumije psihologiju igrača, zna kako ih motivirati, kako držati naboj u momčadi, kako taktički sve posložiti. On ima nevjerojatan talent za ovaj posao, kao što ima idealan talent za sportskog direktora. Igor Bišćan je po meni idealan tip engleskog menadžera, a vidite da ide korak po korak, ne preskače stepenice. Ako odlučim jednoga dana ostati u nogometu, vjerujem da će nam se putovi ponovo sresti.


Nedostaje li vam nogomet? Haklate li možda mali nogomet ili igrate li za veterane?


– Ma ne haklam baš ništa. Jednom sam došao kod Bišćana u Rijeku, malo odigrao ‘ševu’ s njima prije treninga. Eto, to je bila moja jedina aktivnost u zadnja četiri mjeseca.


Je li postojala opcija da dođete kod njega u Rijeku?


– Pa rekao mi je kako mu fali igrača, pa čak mi i rekao ‘daj dođi’, ali… Prvo to nikada ne bih napravio niti radi njega niti radi sebe, pa da netko priča “Doveo si u klub svog najboljeg prijatelja koji ima 39 godina”. Pa zar nam to stvarno treba? Bez obzira na to što ja mislim da mogu još potegnuti, ali to ne bi imalo nikakvog smisla. Tako sam mu to i objasnio, on je to naravno prihvatio, poručio je Mikić za 24sata.