Dosta otvorenih pitanja

MERCATO U ZAVRŠNOJ FAZI Božinov na pregledima, Leovac na čekanju, Grahovac u Dubaiju…

Orlando Rivetti

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

»Rijeka« i Leovac su se dogovorili, ali, kao i uvijek, dogovori skrenu u slijepu ulicu nakon razgovora o novcu



Zimski prijelazni rok završava 15. veljače, ali ne u svim državama. U Austriji, primjerice, zaključuje se sutra, do kada Riječani moraju riješiti problem Jelićeve posudbe s bečkim »Rapidom«… U posudbama sve tri strane, igrač i oba kluba, moraju naći svoj interes.


Zakomplicirala se tako posudba na relaciji PAOK – Rijeka, a u pitanju je Marin Leovac, koji s Grcima ima ugovor do ljeta 2019. godine za 400 ili 500 tisuća eura po sezoni. Leovac bi put Rijeke i zbog toga što bi želio izboriti mjesto u Dalićevoj reprezentaciji. U doba izbornika Nike Kovača uzeo je hrvatsko državljanstvo, ali kasnije nije bio zanimljiv. »Rijeka« i Leovac su se dogovorili, ali, kao i uvijek, dogovori skrenu u slijepu ulicu nakon razgovora o novcu. Na Rujevici kažu da se Leovac mora dogovoriti sa svojim poslodavcima. »Rijeka«, navodno, nudi 30 posto od Leovčeva godišnja ugovora.


Puno je jasnija situacija s Valerijem Božinovom, nekdašnjim bugarskim reprezentativcem, koji je na putu potpisa ugovora s »Rijekom«. Nakon što prođe liječničke preglede. Ma koliko bio tjelesno (ne)spreman, Božinov bi za dva, tri tjedna, maksimum, trebao zaigrati. Jamačno bi oplemenio igru »Rijeke« prema naprijed, riječ je o igraču koji za sobom ima sjajnu karijeru. Liječnici su na potezu, a nakon toga Kek i svi kondicijski treneri. Iako je Bugarin u susretu sa Šveđanima, dvadesetak minuta, pokazao da nije za groblje slonova. Dapače…




Srđan Grahovac, 25 godina, zadnji vezni koji je iz banjolučkog »Borca« preko Beča (Rapid), stigao u »Astanu«, trebao bi postati novi igrač »Rijeke«. Trebao bi… Trener Stoilov do sada na njega nije računao, ali… »Astana« se nalazi na pripremama u Dubaiju u očekivanju dvostrukog ogleda sa lisabonskim »Sportingom«, gdje igraju Riječani Ristovski i Mišić, u četvrtfinalu Europske lige. Jučer su odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj je Grahovac bio u početnom sastavu.


Veza iz Dubaija je Marin Tomasov, bivši igrač »Rijeke«, zapravo još uvijek, na posudbi u »Astani«.


– Pripremamo se za susret sa Sportingom 15. veljače, odmah nakon utakmice u Astani putujem na uzvrat, gdje ćemo se pripremati. Grahovac je jučer igrao i to vrlo dobro. Tako je to kod nas, danas si otpisan, sutra si prvotimac. Grahovac bi za »Rijeku« bio pojačanje. Igra na poziciji zadnjeg veznog. Čvrst je u duelima, agresivan, ima dobar pregled igre – govori Marin Tomasov koji je zadovoljan svojim igrama u »Astani« gdje je ove sezone zabio tri gola.